Novetat editorial
Llegim 15/02/2013

Tian Riba despulla les intimitats i la maduresa d'un periodista a 'L'home desconcertat'

El periodista reflexiona sobre el seu ofici, la política i Catalunya, a la seva primera novel·la, editada a Columna i que porta per subtítol 'Una novel·la sobre la recerca de tresors perduts'

Acn
2 min
Tian Riba autor del llibre 'L'home desconcertat' / ACN

Barcelona'L'home desconcertat' (Columna) és la primera novel·la de Tian Riba (Matadepera, 1974), que parla de la vida d'en Bru, un periodista de la secció de política amb 35 anys, acabat de separar i amb dos fills. Riba també és periodista i ve del món de la política, però en la presentació del llibre ha assegurat que "el paral·lelisme queda aquí". Tot i això, mirant la seva biografia i la dedicatòria, es veu que almenys n'hi ha dues més, de coincidències, està a prop de la quarantena i també té dos fills.

El context de la història se centra en 15 dies intensos de campanya electoral i el desgast personal que representen per a qualsevol periodista que puja a l'autocar d'un partit on troba l'espai temporal que li serveix per esprémer al màxim els èxits i fracassos d'un home que reflexiona sobre qui és i qui podria haver estat. La recent separació de la seva dona, els fills que gairebé no veu, l'acomiadament de la feina, les dificultats per pagar les factures, es barregen amb una reflexió sobre el periodisme i la política i la situació actual de Catalunya, i tot plegat amb algun episodi d'espionatge i serveis d'intel·ligència.

L'obra de Riba es subtitula 'Una novel·la sobre la recerca de tresors perduts', i té un to melancòlic i trist que ofereix un retrat íntim sobre el trànsit a la maduresa. "Planteja qüestions existencials, no és res de nou", reconeix l'autor, mantenint que als homes els costa "molt més" expressar els seus sentiments, ja sigui en públic o en privat. La seva editora, Pema Maymó, ha anat més enllà i ha lloat la valentia de Tian Riba per parlar de sentiments i relacions d'una manera directa i sincera, com poques vegades troba escrit per homes.

stats