Sant Jordi 2013
Llegim 19/04/2013

El Parlament dedica la lectura de Sant Jordi a Salvador Espriu

Diputats, familiars del poeta i altres personalitats han llegit fragments de 'Llibre de Sinera'

Acn
2 min
Un instant de la lectura de Sant Jordi del Parlament

BarcelonaEl Parlament s'ha sumat aquest divendres a la celebració de l'Any Espriu dedicant la tradicional lectura de Sant Jordi als versos del 'Llibre de Sinera'. La Institució de les Lletres Catalanes i la cambra catalana col·laboren en la lectura des del 2005, i aquesta n'és la novena edició consecutiva. Diputats, familiars del poeta i representants de diversos sectors de la societat catalana han llegit diferents versos del 'Llibre de Sinera', i l'acte d'obertura ha anat a càrrec de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. El Cor d'Estudiants de l'Escola Superior de Música de Catalunya i el Trio Airum s'han sumat a la celebració actuant al Parlament. "Un any més, el Parlament de Catalunya, amb el concurs de la Institució de les Lletres Catalanes, promou i acull la lectura de Sant Jordi a l'entorn de la festa de la civilitat, de la cultura i de la nació", ha declarat la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Una lectura difícil

La complexa obra de Salvador Espriu afegia un punt de dificultat a la lectura i ha requerit que els participants es preparessin els textos amb antelació. Entre els lectors hi havia els nebots del poeta, Sebastià i Isabel Bonet, el comissari de l'Any Espriu, Xavier Bru de Sala, o l'alcalde de Santa Coloma de Farners, on va néixer l'escriptor, Antoni Solà, i també el d'Arenys de mar, Estanislau Fors. També hi han participat membres de la mesa, diputats i representants de diversos sectors de la societat, com ara el pintor Joan Pere Viladecans, el director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, o la doctora en Filologia Catalana i especialista en l'obra de Salvador Espriu Rosa Delor.

Aquesta és la novena edició de la lectura al Parlament, i en anys anteriors s'ha dedicat a d'altres escriptors com ara Víctor Català i 'Solitud' l'any 2005, Santiago Rusiñol i 'L'auca del senyor Esteve' arran del centenari de la publicació de la novel·la (2007) o 'La vida i la mort de Jordi Fraginals', de Josep Pous i Pagès, en la passada edició, coincidint amb el centenari de la primera edició de l'obra.

El periodista Toni Puntí ha conduït l'acte, que aquest any ha comptat amb interludis musicals del Trio Airum i del Cor d'Estudiants de l'Escola de Música de Catalunya, que ha interpretat les obres 'Senyor Sant Jordi' i 'Prec de Nadal', amb textos de Salvador Espriu i música de Francesc Vila i Matilde Salvador, respectivament.

stats