ARA Llegim
Llegim 08/10/2013

El Senat dóna suport a la commemoració dels 700 anys de la mort de Ramon Llull

Les activitats, que s'haurien de celebrar al llarg del 2015 i del 2016, tindrien un cost aproximat de 424.000 euros

Efe
1 min

MadridLa Comissió de Cultura del Senat ha aprovat per unanimitat una moció perquè el Govern col·labori en els actes commemoratius dels 700 anys de la mort del beat Ramon Llull, que tindran lloc al llarg del 2015 i el 2016.

La vocal de la Comissió, Margarita Durán Vadell, del grup del Partit Popular, va destacar l'"excepcionalitat del personatge" per la qualitat de les seves obres literàries i per la preocupació de dotar-se de les eines per convèncer els no cristians de les seves creences. Un personatge que "transcendeix àmpliament l'època que li va tocar viure, l'aportació a la literatura, a la teologia, a la filosofia, a l'educació o a la ciència del qual és ingent", afirma el text aprovat.

I com que no hi ha unanimitat absoluta sobre l'any de la seva mort, la senadora va destacar la importància de posar en relleu "durant almenys durant dos anys la vida i obra d'aquest teòleg, filòsof, poeta, místic, mentor i missioner mallorquí".

Un personatge fascinant que segueix cridant l'atenció en l'actualitat, va afirmar Durán, que va sol·licitar la col·laboració del ministeri d'Educació, Cultura i Esport mitjançant la posada a disposició dels fons documentals de l'Arxiu de la Corona d'Aragó i de l'Arxiu del regne de Mallorca.

Les activitats tenen un cost estimat de 424.000 euros, segons la moció.

stats