DESCOBRIMENT
Llegim 25/11/2011

Es publica la novel·la 'perduda' de Jack Kerouac

La primera obra de l'escriptor nord-americà, titulada 'The Sea is My Brother', surt a la llum quaranta anys després de la seva mort

Ara
1 min
L'escriptor nord-americà Jack Kerouac

Quaranta anys després de la mort de Jack Kerouac, la primera novel·la del rei de la generació beat, titulada The Sea is My Brother, ha vist la llum de la mà de l'editorial Penguin.

Biògrafs i seguidors de l'escriptor americà consideraven perduda la seva opera prima, en què Kerouac narrava la seva trajectòria com a marí mercant i recopilava la correspondència que mantenia amb el seu amic Sebastian Sampas.

"Aquest llibre és realment molt important perquè mostra com Jack va desenvolupar el seu procés d'escriptura", apunta l'editora Dawn Ward. "Les cartes d'aquest període demostren que ell i Sebastian estaven llegint els escriptors i dramaturgs més importants. Van fixar-se en els canvis dels estils literaris i els treballs autobiogràfics", ha afegit.

El manuscrit, que va ser descobert pel cunyat de l'escriptor a l'arxiu de Kerouac, va provocar molta sorpresa entre els experts. "Se'n feia referència breument en algunes cartes –ha dit Ward–, però res feia pensar que hi havia un gran volum".

Jack Kerouac (1922-1969) va començar a escriure a una edat primerenca però no va publicar la seva primera novel·la, The Town and the City, fins al 1950.

stats