ARA LLEGIM
Llegim 27/09/2012

Patrícia Gabancho guanya el premi Prudenci Bertrana

Núria Esponellà queda finalista del guardó, Vicent Sanchis s'emporta el premi Carles Rahola d'assaig, Sadurní Tubau el Miquel de Palol de poesia i Josep Torrent el Ramon Muntaner de literatura infantil i juvenil

Ara
1 min
Patrícia Gabancho

BarcelonaLa periodista i escriptora Patrícia Gabancho ha guanyat aquest dijous al vespre el 45è premi Prudenci Bertrana de novel·la amb 'La néta d'Adam', una obra que aborda la revisió que la protagonista fa arran de la mort de la seva mare. La novel·la es mou entre la realitat i la ficció, i està ambientada a Buenos Aires. L'autora rebrà un premi de 42.000 euros i la seva novel·la serà publicada per Columna Edicions el proper mes de novembre. L'escriptora Núria Esponellà ha quedat finalista del guardó amb la novel·la 'Una dona d'aigua', ambientada a Banyoles a finals del segle XIX.

El periodista Vicent Sanchis s'ha emportat el 33è premi Carles Rahola d'assaig, amb una obra que apropa el premi a la realitat valenciana. 'Cinquanta anys després' estudia la història dels valencians i l'obra de Joan Fuster, justament cinquanta anys després de la publicació de 'Nosaltres, els valencians'. Amb aquest premi guanya 6.000 euros i la publicació a Edicions Proa.

El 35è premi Miquel de Palol de poesia és per al poemari de Sadurní Tubau 'El somni de Gregor Samsa', que serà editat per Columna Edicions. El 27è premi Ramon Muntaner de literatura juvenil és per a Josep Torrent per l'obra 'De cara a Tramuntana', que es publicarà a Estrella Polar. I finalment, Bernat Puigtobella i Laura Basagaña han guanyat el Premi Lletra d'Espais Digitals de Literatura Catalana pel seu diari digital de cultura, 'Núvol'.

stats