Obituari
Llegim 28/12/2011

Mor Nicanor Vélez, poeta i editor de Galaxia Gutenberg

Autor de tres poemaris, l'últim dels quals –'La vida que respira'– publicat a Pre-Textos recentment, Vélez va editar a galaxia Gutenberg les obres completes d'autors com Jorge Luis Borges, Julio Cortázar, Jaime Gil de Biedma, Octavio Paz i Rubén Darío i en va dirigir la col·lecció de poesia des de 1997

Ara
1 min

BarcelonaEl colombià Nicanor Vélez, poeta i editor de la col·lecció de Poesia de Galaxia Gutenberg-Cercle de Lectors, ha mort avui a Barcelona, ha informat aquest segell editorial. Vélez (Medellín, 1959) va compatibilitzar la seva feina d'editor amb la de poeta i autor d'articles i assajos sobre l'obra de Pablo Neruda, Octavio Paz, Gonzalo Rojas, José Angel Valente o els seus compatriotes José Asunción Silva i Giovanni Quessep.

Autor de tres llibres de poemes: La memoria del tacto, La luz que parpadea, i el recentment publicat en editorial Pre-Textos, La vida que respira, va desenvolupar una important carrera editorial, que va desenvolupar des de 1989.

Des de 1997 va fundar i va dirigir l'excel·lent col·lecció de poesia de l'editorial Galàxia Gutenberg-Cercle de lectors, que va consagrar grans poetes del segle XX i va publicar significatives antologies.

En aquest segell va ser a més el responsable editorial de les obres completes de Jorge Luis Borges, Julio Cortázar, José Angel Valente, Gérard de Nerval, Jaime Gil de Biedma, Federico García Lorca, Octavio Paz, Pablo Neruda i Rubén Darío.

Vélez es va traslladar des de Colòmbia a París el 1981, on es va diplomar a l'École des Hautes Études en Sciences Sociales. Des de finals de 1984 va residir a Espanya, on es va llicenciar en Filologia Espanyola per la Universitat Autònoma de Barcelona i va obtenir el Diploma d'Estudis Avançats en Poètica del Vers i de la Prosa per la Universitat de Barcelona.

stats