Novetat editorial
Llegim 23/11/2014

Les millors vinyetes sobre literatura de 'The New Yorker'

Des del 1925, la revista nord-americana ha publicat més de 60.000 il·lustracions humorístiques. Libros del Asteroide en presenta una selecció, protagonitzada per autors, llibreters, editors, agents literaris i lectors. Tots ells reben de valent

Jordi Nopca
1 min
Il·lustració de Warren Miller

BarcelonaBenvinguts al món decadent, narcisista, egocèntric i patètic dels lectors i dels escriptors. L'antologia 'Los libros en The New Yorker' retrata, a través de gairebé 200 il·lustracions, bona part de les cares del sector editorial. Les vinyetes, d'autors com Peter Steiner, P.C. Vey, Charles Barsotti i Leo Cullum, entre molts d'altres, estan protagonitzades per autors, llibreters, editors, agents literaris i lectors.

Una parella visita un pis ple de prestatgeries buides i es pregunta "qui carai podia viure" en un lloc així. Un home entra en una llibreria i demana "alguna cosa" –un llibre– que mantingui la gent allunyada d'ell al metro. Un nen es mira el pare amb incredulitat i li demana: "Saps llegir?", perquè l'home està només pendent de la televisió. Els il·lustradors de 'The New Yorker' es miren amb un sentit de l'humor esmolat –i tot sovint fosc– la lectura i l'escriptura.

stats