Novetat editorial
Llegim 14/02/2013

Baulenas celebra els 25 anys de carrera amb la publicació 'Quan arribi el pirata i se m'emporti'

La nova novel·la de l'escriptor barceloní és un relat de la situació social i cultural del Raval de Barcelona, un barri que, segons l'autor, "no s'ha tractat prou en la literatura catalana"

Efe
1 min
Baulenas, autor de 'Quan arribi el pirata i es m'emporti' (La Magrana) / EFE

BarcelonaL'autor català celebra el 25è aniversari de l'edició de la seva primera obra de ficció, el recull de contes de 'Qui al cel escup' amb 'Quan arribi el pirata i se m'emporti' (La Magrana), que també apareixerà en els pròxims mesos en castellà editada per RBA.

En aquesta última novel·la l'autor situa la història en unes poques setmanes del 2006 al barri del Raval barceloní. Baulenas destaca les pors més profundes, el sentit de culpa i el gust pel poder, segons ell: "Un element de confrontació de dos móns, de dos personatges, que es produeix per raó d'atzar, i d'aquesta trobada en sorgeix una aventura".

El premi Sant Jordi de novel·la de l'any 2008 amb 'El nas de Mussolini' s'ha decidit a enfrontar dos personatges oposats en el seu últim llibre. D'una banda hi ha Jesús Carducci, un home de mitjana edat que acaba de viure la pèrdua del seu germà petit i la fi d'una relació amorosa turbulenta. De l'altra, Miquel-Deogràcies Gambús, patriarca d'una multinacional. Gambús és un avi de 96 anys, ric, megalòman, amb un secret antic que l'ha convertit en un criminal. 'Quan arribi el pirata i se m'emporti' destil·la la vida de Gambús, història viva de les virtuts i les misèries del segle XX, enfrontada a la de Carducci, "supervivent empès cap a un inevitable conflicte moral i ètic", subratlla l'autor.

stats