LITERATURA
Llegim 14/09/2013

La històrica llibreria Ona reobrirà a l'octubre al carrer Gran de Gràcia

La botiga, fundada el 1962 a Gran Via, havia tancat per problemes econòmics el 2010

Agències
1 min
Logo de la llibreria Ona

BarcelonaLa històrica llibreria Ona reobrirà pròximament al número 217 del carrer Gran de Gràcia de Barcelona, tres anys després de la seva clausura a la Gran Via, on va obrir el 1962. La llibreria era un dels símbols de la difusió del llibre en català, i els seus propietaris, amb Montserrat Úbeda a la direcció, recuperaran el projecte, segons publica 'L'independent de Gràcia'.

La llibreria –creu de Sant Jordi el 1986– va tancar a la tardor del 2010 a causa dels problemes econòmics de la distribuïdora L'Arc de Berà S.A., la propietària del local que tenien que havia anat perdent força quan importants fons d'editorials, com Proa i Enciclopèdia Catalana, es van integrar en el Grup62 l'any 2008.

Quan van tancar el 2010 afirmaven que ja havien "complert la seva tasca" i no podien fer de "mecenes" del llibre en català amb un mercat ja normalitzat –l'havien fundat Josep Espar i Ticó, Jordi Úbeda i Ermengol Passola amb el compromís de recuperar la cultura i llengua catalanes–. Ara tornaran amb un espai més reduït però amb novetats com tallers, espai infantil i vendran souvenirs catalanistes.

stats