Ara llegim
Llegim 07/03/2012

Josep Maria Espinàs: "Sóc molt presentista: la vida no és un dia ni un any, és aquest minut d’ara mateix"

El 7 de març de 1927 va néixer Josep Maria Espinàs, un dels escriptors catalans més populars i prolífics. Avui fa 85 anys, i els celebra amb un nou projecte al cap: preparar una antologia dels més d'onze mil articles que ha publicat a la premsa en els darrers 35 anys

Jordi Nopca
2 min
L'ESPINÀS QUE VIATJA A PEU TAMBÉ FA UN ALTRE EXERCICI: EL DE LA GIMNÀSTICA D'OBSERVAR I PENSAR

BarcelonaJosep Maria Espinàs arriba als 85 anys sense alterar els hàbits que ha seguit durant bona part de la seva vida: aferrat a la seva màquina d’escriure, amb la qual ha escrit els 85 llibres que ha publicat fins ara i la columna diària que manté, sense interrupció, des de fa 35 anys. Actualment prepara una antologia de les seves col·laboracions periodístiques, que serà publicada a Edicions La Campana la tardor que ve i que portarà per títol 'Una vida articulada'.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } “No recordo l’article que he publicat avui. No en tinc idea –diu Espinàs–. De vegades, anant pel carrer, m’he trobat amb algú que em reconeix i em diu: ‘Home, Espinàs! M’agrada molt veure’l. El llegeixo sempre. L’article d’avui està molt bé’. Quan torno a caminar, al cap d’uns metres, trobo algú altre que em diu: ‘Espinàs! L’article d’avui no m’acaba de convèncer’. Jo li diria: ‘Miri, posi’s a córrer, enxampi aquell senyor d’allà baix i discuteixin vostès si l’article està bé o no’".

Podeu llegir l'article complet a l'ARA Llegim.

I també:

Josep Maria Espinàs: 85 anys, 85 frases

Fer memòria sense pretendre-ho, sobre les seves autobiografies

L'únic que compta són els camins, l'article d'Ignasi Aragay

Una portada que trenca un tabú, l'article d'Àlex Gutiérrez M.

La vida articulada de l'Espinàs, l'article de Carles Capdevila

stats