ARA LLegim
Llegim 07/03/2012

Josep Maria Espinàs: "Sóc molt presentista: la vida no és un dia ni un any, és aquest minut d’ara mateix"

El 7 de març de 1927 va néixer Josep Maria Espinàs, un dels escriptors catalans més populars i prolífics. Avui fa 85 anys, i els celebra amb un nou projecte al cap: preparar una antologia dels més d'onze mil articles que ha publicat a la premsa en els darrers 35 anys

Jordi Nopca
1 min
L'ESPINÀS QUE VIATJA A PEU TAMBÉ FA UN ALTRE EXERCICI: EL DE LA GIMNÀSTICA D'OBSERVAR I PENSAR

BarcelonaJosep Maria Espinàs arriba als 85 anys sense alterar els hàbits que ha seguit durant bona part de la seva vida: aferrat a la seva màquina d’escriure, amb la qual ha escrit els 85 llibres que ha publicat fins ara i la columna diària que manté, sense interrupció, des de fa 35 anys. Actualment prepara una antologia de les seves col·laboracions periodístiques, que serà publicada a Edicions La Campana la tardor que ve i que portarà per títol 'Una vida articulada'.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } “No recordo l’article que he publicat avui. No en tinc idea –diu Espinàs–. De vegades, anant pel carrer, m’he trobat amb algú que em reconeix i em diu: ‘Home, Espinàs! M’agrada molt veure’l. El llegeixo sempre. L’article d’avui està molt bé’. Quan torno a caminar, al cap d’uns metres, trobo algú altre que em diu: ‘Espinàs! L’article d’avui no m’acaba de convèncer’. Jo li diria: ‘Miri, posi’s a córrer, enxampi aquell senyor d’allà baix i discuteixin vostès si l’article està bé o no’".

Podeu llegir l'article complet a l'ARA Llegim.

I també:

  • Josep Maria Espinàs: 85 anys, 85 frases
  • Fer memòria sense pretendre-ho, sobre les seves autobiografies
  • L'únic que compta són els camins, l'article d'Ignasi Aragay
  • Una portada que trenca un tabú, l'article d'Àlex Gutiérrez M.
  • La vida articulada de l'Espinàs, l'article de Carles Capdevila
stats