ARA Llegim
Llegim 14/06/2013

La Fundació Saramago rep 25.000 visitants durant el primer any

L'aniversari de l'escriptor serà commemorat properament amb la projecció de la versió íntegra del documental 'José y Pilar', que retrata la parella formada per José Saramago i Pilar del Río entre l'any 2006 i el 2010

Efe
1 min
Imatge del documental 'José y Pilar'

LisboaEl dimarts 18 de juny s'hi farà una "discreta" commemoració del tercer aniversari de la mort de Saramago, segons els portaveus de la institució, amb la projecció de la versió integra del documental 'José y Pilar'. Aquesta pel·lícula va ser feta pel director lusità Miguel Gonçalves a partir de l'enregistrament de més de 240 hores de la vida de la parella al llarg de quatre anys, del 2006 al 2010. La cinta s'ha estrenat en diversos països europeus, als Estats Units i a diversos festivals internacionals i va ser la candidata portuguesa a la nominació dels Oscar de 2012.

Durant aquest any, la Fundació també va commemorar el 90è aniversari del naixement de Saramago i va presentar l'edició portuguesa-espanyola de 'La estatua y la piedra', text inèdit sobre l'obra del Nobel nascut a partir d'una conferència, que va revisar el mateix autor abans de morir. L'apunt trist del primer any de funcionament de la Fundació a la Casa dos Bicos van ser els actes vandàlics que van destruir alguns panells commemoratius situats a la façana amb motiu dels 30 anys de la publicació de 'Memorial del convent'.

stats