Novetat editorial
Llegim 26/09/2014

'Alabardas', l'últim inèdit de Saramago, a punt de ser publicat

Es tracta d'una reflexió sobre la indústria armamentística de la qual el premi Nobel de Literatura va poder escriure'n només els tres primers capítols. La publica Alfaguara en castellà el dia 1 d'octubre

Jordi Nopca
1 min
José Saramago

BarcelonaJosé Saramago (1922–2010) tenia una pregunta al cap que volia resoldre narrativament des de feia anys: com és que no es té notícia de cap vaga a la indústria armamentística? Després de 'Cain' (2009) va creure que era el moment ideal per començar-hi a treballar, tot i que només en va poder escriure els tres primers capítols. 'Alabardas' explica la història d'Artur Paz Semedo, un home fascinat per les armes que treballa en una fàbrica d'armament. La seva exdona, pacifista i intel·ligent, l'empeny a investigar què s'amaga rere l'aparença de normalitat de l'empresa on treballa.

El llibre serà publicat per Alfaguara el dia 1 d'octubre. Inclou, a més dels tres capítols del llibre inacabat, gravats de Günter Grass -un altre premi Nobel de Literatura– i textos de l'escriptor i periodista Roberto Saviano i del poeta i assagista Fernando Gómez Aguilera. Saramago és mundialment reconegut per novel·les com 'Assaig sobre la ceguesa', 'Tots els noms', 'La caverna' i 'L'Evangeli segons Jesucrist'.

stats