ARA Llegim
Llegim 20/07/2012

Homenatge a l'investigador en poesia J.V. Foix

El CCCB ha acollit el recital 'FestFoix', que ha ajuntat joves veus poètiques amb grans noms de la poesia catalana contemporània com Francesc Parcerisas i Marta Pessarrodona

Ara / Acn
2 min
Imatge del 'FestFoix'

BarcelonaFa 25 anys que va morir el poeta J.V.Foix i el món de la poesia li ha volgut retre homenatge. El CCCB ha acollit el 'FestFoix', un recital poc convencional que ha aplegat joves veus poètiques –Sílvia Bel, Núria Martínez, Estel Solé i Teresa Colom– amb altres de més consagrades –Feliu Formosa, Marta Pessarrodona, Màrius Sampere i Francesc Parcerisas– per recordar el poeta i la seva obra. L'acte, concebut per l'editor de Quaderns Crema Jaume Vallcorba i l'escriptor i periodista David Castillo, ha volgut plasmar "la dualitat que perseguia el moviment surrealista, el fora i dintre, l'exterior i interior".

L'editor de Quaderns Crema i de tota la poesia de J.V. Foix Jaume Vallcorba ha estat l'encarregat d'introduir el 'FestFoix' amb unes paraules de record pel poeta. Vallcorba ha dit que l'absència de signatura en l'obra i la manera de vestir de l'autor "respon a una concepció de l'artista que ell va defensar tota la seva vida, que s'allunyava de la visió romàntica i l'aprovava a una cosa més civil, lligada a una regeneració social".

Sílvia Bel, Núria Martínez, Estel Solé i Teresa Colom, quatre joves veus poètiques, han recitat els primers poemes de quatre llibres en vers de Foix: 'Sol, i de dol', 'Les irreals omegues', 'On he deixat les claus...' i 'Entre algues'.

Formosa, Sampere, Parcerisas i Pessarrodona

Hi han participat, també, quatre poetes que són alguns dels noms consolidats de la poesia catalana actual: Feliu Formosa, Marta Pessarrodona, Francesc Parcerisas i Màrius Sampere. Formosa, que ha llegit poemes de 'Libre de les meditacions' i 'Cançoner', ha recordat que va conèixer Foix en la seva època universitària i n'ha recordat la qualitat "de gran conversador".

Han tancat l'acte els cantautors Gerard Quintana i Enric Hernàez amb una versió del clàssic 'És quan dormo que hi veig clar', del qual Joan Manuel Serrat en va fer una versió als anys 80.

stats