Novetat editorial
Llegim 28/09/2014

Orwell: "Em fa content haver rebut un tret"

Debate publica una selecció de cartes i diaris de l'escriptor anglès, escrites entre el 1936 i el 1943

Ara
1 min

BarcelonaGeorge Orwell (1903–1950) ha passat a la història no únicament com a autor de les novel·les '1984' i 'Rebel·lió a la granja', sinó també pel seu compromís polític, que el va portar fins a Catalunya durant la Guerra Civil el 1936. Més endavant també va viure la Segona Guerra Mundial a Anglaterra, resistint als bombardejos nazis.

Debate –segell de Penguin Random House– està a punt de publicar 'Orwell. Escritor en guerra', que recull una selecció de les cartes i diaris de l'escriptor anglès, escrites entre 1936 i 1943, llibre que arriba cinc anys després que fossin publicades en la seva totalitat en la llengua en què van ser concebudes. De l'experiència durant la Guerra Civil, escrivia a finals de juliol de 1937 al novel·lista i poeta Rayner Heppenstall: "Em fa content haver rebut un tret, perquè em sembla que tots ho patirem en un futur no gaire llunyà i m'agrada comprovar que no és dolorós. El que vaig veure a Espanya no m'ha convertit en un cínic, però m'ha convençut que ens espera un futur força fosc". I una mica més endavant afegia: "Crec que s'ha de combatre pel socialisme i contra el feixisme, i em refereixo a combatre-hi físicament, empunyant una arma, encara que en primer lloc caldrà distingir una cosa de l'altra".

'Escritor en guerra', de gairebé 500 pàgines, arriba un any després del gruixut volum –mil pàgines– que aplegava tots els assajos d'Orwell. També va ser publicat per Debate.

stats