Sector editorial
Llegim 21/10/2014

Tanca la distribuïdora editorial Fi-Rex 21

Treballava amb una cinquantena de segells, entre les quals hi ha Barcino, Meteora, Navona, Salamandra, Arola, Castellnou, Plataforma i Robin Book

Jordi Nopca
1 min

BarcelonaLa distribuïdora Fi-Rex 21 ha tancat per sorpresa aquest dimarts després de 13 anys de feina al sector editorial. Fundada al 2001, treballava amb més de 2.000 clients de tot Espanya –des de llibreries petites fins a grans cadenes– i comptava amb el fons d'una cinquantena d'editorials, entre les quals hi ha Barcino, Meteora, Navona, Salamandra, Arola, Castellnou, Plataforma i Robin Book.

Aquesta tarda, un dels dos editors de Meteora, Jordi Ferrando, visitava la seu catalana de la distribuïdora i s'ha trobat amb "el propietari i dos advocats": l'han informat que "l'empresa tancava, ho acabaven de comunicar als treballadors". Ferrando calcula que són una quinzena, els de la seu barcelonina. "Aquest tancament ens deixa molt penjats en la campanya de Nadal, perquè fins que no trobem una nova distribuïdora no podrem reposar els llibres que es venguin", ha declarat a l'ARA. A més de "suposar un cacau administratiu considerable", les editorials deixaran de cobrar els últims quatre mesos de facturació perquè Fi-Rex 21 pagava a 120 dies. "Per a nosaltres, les vendes de la distribuïdora representen entre el 65 i el 70% de la facturació anual –ha dit Ferrando–. És una situació preocupant".

stats