ARA Llegim
Llegim 30/05/2014

Paco Ibáñez, Adrià Puntí, Albert Pla i Toti Soler al Festival de poesia de Caldes d'Estrac

La novena edició inclourà nombrosos concerts i aspira a consolidar-se com el festival d'estiu del Maresme. S'homenatjarà Joan Vinyoli, William S. Burroughs i Joan Vergés

Ara
1 min
Albert Pla

BarcelonaLa novena edició del Festival de Poesia posa l'accent en la programació musical i aspira a consolidar-se com el festival d'estiu del Maresme. La cita tindrà lloc a la Fundació de Caldes d'Estrac i al parc de Can Muntanyà. Enguany hi haurà actuacions de Paco Ibáñez, Adrià Puntí, Albert Pla, Toti Soler, Lydia Lunch amb Esperit! i Za!

Com a novetat, el festival s'inicia amb l'electrònica i l'experimentació sonora i presenta una selecció de videopoemes que es repartiran en les sales de l'exposició permanent. Amb aquestes activitats el festival busca ampliar el ventall de formats per endinsar-se en la creació poètica actual. També hi haurà lloc per celebrar dos noms imprescindibles de la poesia contemporània: Joan Vinyoli i William S. Burroughs.

L'acte central del festival serà la Nit dels Poetes, el 12 de juliol, que com cada any presenta tres veus destacades de la poesia catalana actual, en aquesta edició Susanna Rafart, Mireia Calafell i Carles Hac Mor, i tot seguit hi haurà l'actuació de Toti Soler, que repassarà un dels seus discos més inoblidables i homenatjarà Joan Vergés (1928-2014). També destaquen la proposta poètica de Jansky, que relaciona poesia i electrònica, i la d'Andreu Subirats, que és considerat un dels millors recitadors catalans.

stats