Literatura
Llegim 09/09/2014

Eugeni Xammar serà homenatjat al Palau Robert a través d'una exposició

La mostra, que proposa un recorregut biogràfic i periodístic per deu fets històrics a nivell universal, europeu i català, es podrà veure del 16 de setembre al 31 de gener

Europa Press
1 min

BarcelonaL'Any Xammar culminarà al Palau Robert amb l'exposició 'Eugeni Xammar: el periodista que ens va explicar el món', que reconeix el treball d'aquest personatge rellevant del periodisme i de la cultura catalana, i que es podrà visitar del 16 de setembre al 31 de gener.

La mostra, comissariada per Joan Safont, se centra en els anys 1914-1945, proposa un recorregut biogràfic i periodístic per deu fets històrics a nivell universal, europeu i català. De la primera guerra mundial a la guerra civil, passant per l'ascens del nazisme i la proclamació de la República, l'exposició repassarà un munt de fets seguits d'a prop per Xammar i presentats a través dels seus articles a diferents mitjans de l'època. Bona part de l'obra de Xammar ha estat recuperada per Quaderns Crema en títols com 'L'ou de la serp', 'Periodisme' i 'Seixanta anys d'anar pel món'.

stats