Novetat editorial
Llegim 26/05/2014

Quaderns Crema publica el divertit diari de joventut d'Eduard Toldrà

'Impressions incoherents de la meva vida frívola a Barcelona' és el títol del diari d'una de les grans figures de la música catalana de la primera meitat del segle XX. El volum acaba d'arribar a les llibreries

Ara
2 min

BarcelonaNascut a Vilanova i la Geltrú al 1895 i mort a Barcelona al 1962, Eduard Toldrà ha estat un important compositor, violinista i fundador del quartet de corda Renaixement. A més, va dirigir l'Escola Municipal de Barcelona i l'Orquestra Municipal de Barcelona. El Toldrà que el lector d''Impressions incoherents...' es trobarà és una altra versió de la del geni: el del jove que arriba a ciutat quan tenia 14 anys i que decideix fer de la música el centre de la seva vida.

Editat per Francesc Cortès i Mercè Comas, el volum que publica Quaderns Crema és una passejada amena i divertida per la Barcelona de principis del segle XX, on el jove músic explica el seu dia a dia en un estil popular i efectiu. N'avancem tres petits fragments:

-"Jo només sé que el trio famós es va menjar dues o tres lliures de pasta glas per sucar amb un xerès bastant regular, i que al sortir el senyor pianista es va fer una sèrie de pets ben notable, per cert, seguits d'un mal de ventre molt intens que el va obligar a anar a casa seva a marxes dobles. L'Antonio i jo ens el vam rifar dient que allò era la manifestació del melindro i el carquinyoli que s'havia menjat, etc"

-"Aquesta Morató, per cert, veig que està molt magreta i descolorideta. Abans d'ahir va venir al teatre mentres fèiem el 'Valbuena', i es va seure de seguida al costat de la senyora Porras, de la que vaig veure que eren molt coneguts, i aixís m'ho va confirmar després la mateixa senyora Porras"

-"Un dia de primera. A les deu fan el míting monstre de la Unió Federal Nacionalista Republicana a Novetats. Ja poden fer, ja! Les majories seran lerrouxistes, com sempre"

stats