Sant Jordi
Llegim 08/04/2014

Donna Leon farà el Pregó de la Lectura de Sant Jordi

L'escriptora de novel·la negra nord-americana llegirà el pregó el dimarts 22 d'abril al Saló de Cent l'Ajuntament de Barcelona

Ara
1 min

BarcelonaL'escriptora nord-americana Donna Leon (New Jersey, 1942), serà l'encarregada de llegir el pregó de Sant Jordi el dimarts 22 d'abril al Saló de Cent l'Ajuntament de Barcelona. L'escriptora conversarà amb el periodista Óscar López sobre els valors de la lectura i la seva trajectòria literària. Edicions 62 ha publicat en català gran part de la seva obra: les últimes novel·les seves publicades han estat 'Conclusions preliminars' (2011) i 'Mort entre línies' (2014).

Leon va estudiar a Perusa i a Siena. Des de 1981 viu a Venècia, dedicada a les seves dues grans passions: l'òpera i la literatura. Experta en música barroca, és la productora i consultora artística de la companyia d'òpera Il Complesso Barocco. Es reconeix amant dels clàssics Henry James, Jane Austen, Charles Dickens, William Shakespeare i, sobretot, de la novel·la negra, gènere al qual ha dedicat la seva activitat creativa. Les seves novel·les tenen com a protagonista el comissari venecià Guido Brunetti.

El pregó de la lectura es va celebrar per primera vegada l'any 2003 amb la presència de Quino. Des d'aquell any han estat pregoners José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luís Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon i Albert Sánchez Piñol.

stats