ARA Llegim
Llegim 23/07/2014

Siri Hustvedt, David Nicholls i Joseph O'Neill, entre els candidats al premi Man Booker

Per primera vegada en 46 anys, el premi ha seleccionat autors de fora del Regne Unit, Irlanda i països de la Commonwealth que també escriguin en anglès

Efe
2 min
Siri Hustvedt

LondresEls britànics David Mitchell, David Nicholls i Howard Jacobson són a la llista de tretze autors que competeixen aquest any pel prestigiós premi de literatura Man Booker Prize, obert per primera vegada a escriptors internacionals, ha anunciat aquest dimecres l'organització.

Després de 46 anys reconeixent el talent d'autors del Regne Unit, Irlanda i països de la Commonwealth, el certamen –dotat amb 79.600 euros– dóna cabuda a partir a autors d'altres nacionalitats que escriguin en llengua anglesa.

Altres aspirants al Booker són l'australià Richard Flanagan –per "The Narrow Road To The Deep North"– i els irlandesos Joseph O'Neill –resident a Nova York, que competeix per la seva obra "The Dog"– i Niall Williams, amb "History of The Rain". Entre els sis britànics que competeixen, també hi ha Paul Kingsnorth, amb la seva primera novel·la, "The Wake".

Pel que fa al reconegut escriptor David Nicholls, optarà al Booker de 2014 pel seu últim llibre, "Up". David Mitchell aspira a ser el guanyador amb "The Bone Clocks", mentre que Ali Smith ho fa amb la novel·la "How To Be Both".

Quatre candidats nord-americans

Howard Jacobson, el guanyador de la passada edició del Booker, torna a estar inclòs entre els aspirants per la seva obra "J" mentre que l'altre britànic inclòs a la llista és Neel Mukherjee, nascut a Calcuta, per "The Lives Of Others".

Tanmateix, és la presència de quatre escriptors nord-americans per primera vegada en el prestigiós certamen el que ha desencadenat l'expectació al voltant del premi gràcies al canvi en les regles.

Entre ells, han estat seleccionats en aquesta llista de nominats Siri Hustvedt amb "The Blazing World", Joshua Ferris, amb "To Rise Again At A Decent Hour", Karen Joy Fowler, per "We Are All Completely Beside Ourselves" i Richard Powers, amb "Orfeo".

stats