Cinema
Llegim 18/03/2012

La filla d'Albert Camus reivindica les arrels menorquines de l'escriptor

Catherine Camus publica un llibre de fotografies de l'autor de 'L'estrany', que va ser educat en el si d'una família molt humil d'origen menorquí

Efe
1 min
Albert Camus

BarcelonaCatherine Camus tenia 14 anys el 1960, l'any que va morir el seu pare, l'escriptor francès Albert Camus. Des que tenia 34 anys, és la marmessora del llegat literari del seu pare. Ara publica 'Albert Camus. Solitario y solidario', un llibre de fotografies de gran format que ofereix visió panoràmica i cronològica d'aquest novel·lista, dramaturg, assagista i filòsof francès, premi Nobel de literatura, considerat un dels artistes europeus més importants dels Segle XX.

Un dels focus del llibre de Catherine Camus són les seves arrels menorquines. La filla de l'escriptor ha recuperat texts autobiogràfics de l'escriptor per documentar la identificació d'Albert Camus amb els orígens de la seva mare (Catherine Sintes), neta d'uns menorquins molt pobres que van immigrar a l'Algèria en el Segle XIX. Allà, a l'Alger, l'escriptor va ser educat per la seva àvia materna, Catalina Cardona. "Durant tota la meva vida vaig intentar de forma infatigable recuperar el que hi ha d'Espanya a la meva sang, doncs per a mi era la veritat", escrivia Camus a 'Carnets 1949-1959' en al·lusió als seus orígens familiars.

Segons la filla de l'escriptor, l'obra de Camus revela "la veritat profunda de la naturalesa humana". "Llegir a Camus pot fer molt de bé", afegeix, "i encara més en aquesta època de consumisme i individualisme en què es fomenta la reacció epidèrmica, sense reflexió".

stats