Sector editorial
Llegim 15/02/2012

Círculo de Lectores presenta Booquo, la seva gran plataforma digital

A més d'oferir continguts digitals –des de llibres electrònics a pel·lícules en 'streaming', a més de continguts 'premium' de pagament–, Booquo té la intenció de convertir-se en una gran comunitat virtual

Ara
2 min
Roda de premsa de presentació de Booquo / ACN

BarcelonaCírculo de Lectores acaba d'inaugurar Booquo, una plataforma que neix com la primera iniciativa a Espanya que ofereix accés legal –sota subscripció o compra– a continguts digitals, des d'e-books a pel·lícules en streaming, i que vol ser a la vegada un club virtual de lectura i de "contactes" culturals.

Els responsables de Círculo han presentat avui aquesta plataforma basada en la tecnologia del 'cloud computing', amb la qual volen fer el salt al món digital no només per oferir continguts de pagament, sinó amb el repte d'impulsar una comunitat "per a tots aquells que comparteixin l'amor per la cultura en general", en paraules de la directora de Negocis Digitals del Cercle, Mariana Feged.

Círculo es vol reinventar l'any del 50è aniversari

El director general de l'empresa, Joaquín Álvarez de Toledo, ha recordat que el Cercle ha estat molt present a les llars espanyoles en l'últim mig segle, als socis del qual oferia una selecció de 300 títols de llibres anuals, una labor de recomanació que ara ampliaran en títols (10.000 en venda per comerç electrònic) i en suports: pel·lícules (amb acord amb la plataforma Filmin) i en el futur sèries de televisió.

Els usuaris poden accedir a Booquo per Internet des de qualsevol ordinador personal o dispositiu mòbil (telèfon o tauleta) amb sistema operatiu Android o Apple. La biblioteca de l'usuari estarà emmagatzemada en el núvol, encara que els llibres electrònics també es podran descarregar en els dispositius portàtils per llegir-los off line (és a dir sense tenir connexió amb Internet).

Cada usuari d'aquesta nova plataforma de Círculo de lectores -empresa que pertany al Grup Bertelsmann i a Planeta- podrà utilitzar fins a cinc dispositius diferents per accedir als continguts del seu compte, la qual cosa dóna la possibilitat de fer un ús familiar de la plataforma.

Continguts premium amb quota mensual

Per entrar a Booquo no s'ha de ser soci del Cercle, encara que pertànyer al mateix ofereix alguns avantatges, com una reducció de dos euros en la subscripció mensual (de 9,90 a 7,90 euros) a l'àrea Premium.

Aquesta àrea dóna accés a una selecció de 300 e-books -amb lectura il·limitades i experiències paral·leles a cada títol-, revistes, així com a set canals temàtics amb continguts sobre ciència, novel·la negra, familiar, narrativa, història, i un específic per a empreses, entre d'altres.

Cadascun dels canals tindrà cada mes un "hoste" conegut que guiarà els lectors, entre els quals es troben Eduard Punset (Ciència), Lorenzo Silva (Novel·la negra), Jaume Cabré (el canal De Lletres específic per a publicacions en català), alguns d'ells presents avui a l'acte de presentació multitudinari a la seu del Cercle de Lectors a Barcelona.

A més, la plataforma compta amb una part de botiga oberta, amb uns fons d'uns 10.000 títols en format e-book que es poden comprar directament.

stats