Novetat editorial
Llegim 09/03/2015

Àtic dels llibres s'estrena en català amb Roland Barthes i Witold Gombrowicz

'Fragments d'un discurs amorós' i 'Curs de filosofia en sis hores i quart' són els dos primers títols en català de l'editorial barcelonina, que aquest 2015 celebra el cinquè aniversari

Ara
2 min
Roland Barthes, fotografiat per Michel Delaborde / WIKIPEDIA

BarcelonaL'editorial barcelonina Ático de los Libros ha llançat aquest mes de març, coincidint amb el seu cinquè aniversari, la seva col·lecció catalana Àtic dels Llibres, que ha estrenat amb el títol més aclamat de Roland Barthes, 'Fragments d'un discurs amorós', fins ara inèdit en català.

En un comunicat, l'editorial ha destacat que aquest any es compleix el centenari del naixement del pensador francès, considerat un dels filòsofs referents de la crítica literària del segle XX. "Després d'un històric programa a tres bandes amb l'escriptora Françoise Sagan, on Barthes és entrevistat per Bernard Pivot a l''Apostrophes', el text 'Fragments d'un discurs amorós (1977) coneix un èxit instantani de vendes, arribant a esgotar 15.000 exemplars en dues setmanes –explica l'editorial–. Barthes encisa els lectors, que descobreixen un acadèmic intel·ligent, seductor, irònic, vibrant. Al marge de l'èxit comercial, aquest títol es converteix ràpidament en una referència inexcusable per parlar de l'amor. Seguint el fil argumental marcat pel 'Werther' de Goethe, i en un recorregut de lectures que va des de Proust fins a Nietzsche, passant per Stendhal, però també per Freud o pel Tao, Barthes construeix una de les disseccions més metòdiques i, potser per això, més apassionades del segle XX.

Explicar la filosofia als neòfits

La col·lecció inclourà autors essencials de la literatura i assaig universals, i ha sumat també 'Curs de filosofia en sis hores i quart', del poeta Witold Gombrowicz, un text irònic i d'amor a la filosofia."Qui millor que un narrador per explicar la filosofia als neòfits, per fer entenedors els sistemes de pensament de vegades impenetrables de Kant o de Hegel? –explica l'editorial–. En una declaració tragicòmica d'humor cap a la filosofia, Gombrowicz ofereix un text ple d'humor, d'intuïcions brillants i de fúria contra la filosofia que s'allunya dels éssers humans i que ell s'esforça per apropar".

stats