Llegim 26/11/2012

Albert Forns guanya el Premi Documenta amb 'Albert Serra (la novel·la no el cineasta)'

El llibre presenta, segons el jurat, "una visió aguda, intel·ligent i profunda de la societat i l'art catalans contemporanis, amb referències a artistes com Salvador Dalí i Miquel Barceló"

Ara
1 min

BarcelonaEl periodista a Granollers Albert Forns ha guanyat el Premi Documenta amb la seva primera novel·la, 'Albert Serra (la novel·la no el cineasta)'. Després que el guardó que atorga la llibreria barcelonina quedés desert el 2011, el jurat ha premiat aquesta obra "per unanimitat entusiasta i clamorosa" perquè "és una creació literària que beu de la postmodernitat però hi aplica ironia i sentit de l'humor i presenta una visió aguda, intel·ligent i profunda de la societat i l'art catalans contemporanis, amb referències a artistes com Salvador Dalí i Miquel Barceló".

Segons el comunicat amb què s'ha donat a conèixer el guardó, Forns, que va nèixer el 1982 i que col·labora amb el departament de Comunicació i xarxes socials del CCCB i escriu crítiques de teatre i llibres per la revista digital Núvol.com, representa el relleu generacional que està a la base del Premi Documenta. "Cada nova generació té punts de vista diferents sobre la vida i el món, i critica la generació precedent amb ànim renovador i canviant", ha dit el llibreter Josep Cots.

Albert Forns és un habitual dels recitals poètica de l'Horiginal i ha guanyat diversos premis de poesia. Fins ara ha publicat el poemari 'Busco L que em gemini' (Tarafa Edicions), i la pròxima primavera publicarà el recull 'Ultracolors' LaBreu Edicions. El jurat del Premi Documenta 2012 va estar format per Josep Cots, Jesús Cartañà, Marina Espasa, Pau Vidal i Eugènia Broggi.

stats