Novetat editorial
Llegim 18/07/2014

Acantilado publicarà les novel·les de Quaresma, el detectiu creat per Fernando Pessoa

Reunits sota el títol 'Quaresma, descifrador', arribaran en un sol volum el 3 de setembre i descobreixen una cara més del polièdric escriptor portuguès

Jordi Nopca
1 min
Fernando Pessoa

BarcelonaFernando Pessoa continua sent un pou de sorpreses. L'obra del creador continua creixent dècades després de la seva mort l'any 1935. Després de la publicació dels poemes dels heterònims Álvaro de Campos, Ricardo Reis i Alberto Caeiro i d''El llibre del desassossec', de Bernardo Soares, aquest setembre Acantilado donarà a conèixer una nova cara de l'escriptor portuguès, la del novel·lista negre que va emprendre diversos projectes protagonitzats pel detectiu Abílio Quaresma.

'Quaresma, descifrador' és un volum que supera les 500 pàgines i que reuneix tot el material de ficció relacionat amb el gènere negre que va escriure al llarg dels anys, des dels primers textos –fets en anglès durant la seva formació acadèmica sudafricana, a Durban– fins als que ja va treballar directament en portuguès. Les "aventures intel·lectuals" de Quaresma són explicades per un amic seu després de la seva mort. El descriu com un home de gran valor, molt intel·ligent i somiador, dotat pel raonament d'una manera "gairebé d'una manera automatitzada" i, al mateix temps, presoner de l'acoholisme. "És un metge sense clínica i desxifrador de xarades", admet.

Els llibres de Quaresma van ser aplegats en portuguès per primera vegada l'any 2008. S'afegeixen a dues novetats recents, 'Escritos sobre genio y locura' (Acantilado, 2013) i l'obra de teatre 'Faust' (Edicions Poncianes, 2013).

stats