L'ARA publica en primícia el còmic 'L’art de la guerra'

El diari d'aquest divendres durà 16 pàgines amb la historieta d'Oriol Malet i John Carlin amb motiu dels 40 anys del Comic Barcelona, l'antic Saló del Còmic de Barcelona

ARA
i ARA

BarcelonaLa guerra a Ucraïna té dos fronts. En un es lluita amb munició real sobre el terreny, però l’altre és igualment important, i es combat a les xarxes i a la propaganda. Això no és nou. De fet, 2.500 anys abans de Crist ja ho deia, amb unes altres paraules, el xinès Sun Tzu a L’art de la guerra:"L’excel·lència suprema és trencar la resistència de l’enemic sense la necessitat de combatre". Aquesta frase és el fil conductor de L’art de la guerra, el còmic d’Oriol Malet amb guió de John Carlin que va quedar finalista de la segona edició del Premi ARA de Còmic, una historieta que, tot i parlar de l’Afganistan i el Salvador, és una reflexió molt oportuna del moment que estem vivint a Europa. Aprofitant que torna el Comic Barcelona, l’ARA publicarà aquest divendres en primícia aquesta historieta, que reflecteix fins a quin punt el còmic és un llenguatge més que apte per explicar el nostre món i fer-nos anar més enllà de l’actualitat.

Cargando
No hay anuncios

Per commemorar la 40a edició, el Comic Barcelona –abans conegut com a Saló del Còmic de Barcelona– recupera la presencialitat després dels dos anys d’aturada pandèmica. A poc a poc tot està tornant a la normalitat, encara que a un ritme més baix. A l’ARA enguany ens donem un descans dels diaris especials il·lustrats –ja que encara és difícil ajuntar en un sol espai molts dibuixants com havíem fet anteriorment–, però publiquem un suplement especial per explicar i donar rellevància al Premi ARA de Còmic en Català de no-ficció que vam posar en marxa l’abril del 2020, en plena pandèmia, i que ara ja ha pogut convocar la seva tercera edició.

No tenim cap dubte que som un dels agents de la revifada actual del còmic en català. Primer, per l’atenció constant a la informació editorial sobre el còmic que hem posat fins ara, i que mantindrem els dies del Saló amb entrevistes amb autors fonamentals com Jacques Tardi, així com amb la informació sobre les novetats principals i una anàlisi al Llegim del moment dolç que viu el còmic per a nens i adolescents. Segon, perquè directament a través de l’Ara Diumenge hem publicat setmanalment historietes originals d’autors catalans; de fet, aquest diumenge s’estrena una nova sèrie amb guió de Jordi Costa i dibuixos de Pep Brocal, Un estiu a l'illa de Bergman, sobre l'experiència de Costa al rodatge d'una pel·lícula de Mia Hansen-Løve. Tercer, pels especials que hem fet coincidint amb el Saló, tant els diaris com el suplement de 16 pàgines amb la historieta de Malet i Carlin que publicarem divendres juntament amb la prèvia del Saló. I quart, per la convocatòria del Premi ARA de Còmic en Català, dotat amb 10.000 euros per al guanyador, i que atorguem amb el suport de la secretaria de Política Lingüística de la Generalitat i amb la col·laboració de Norma Editorial en les dues primeres edicions i ara, en la tercera edició, d'Editorial Finestres. Les millors obres de la primera edició del premi es van recopilar en el volum Vinyetari, encara a la venda, un recull del millor còmic de no-ficció en català.

Cargando
No hay anuncios

El còmic és un llenguatge informatiu de primer nivell, com ho poden ser la imatge, el vídeo o la infografia. A l’ARA el portem a l’ADN i ho demostrem amb fets, i dibuixos. Gaudiu-ne.