Literatura
Llegim 02/11/2016

Una altra mirada al món del llibre

El cicle 'Diàlegs' planteja una interessant sèrie de cinc converses entre professionals del sector: traductors, llibreters, crítics, bibliotecaris i editors

Ara
2 min
Imatge del cicle 'Diàlegs'

Barcelona"És bo i necessari que el públic lector conegui totes les cares del llibre, que entengui la complexitat i les diverses etapes del procés de publicació d'una novel·la". Aquesta és la premissa que ha motivat la programació per part de Tramoia del cicle 'Diàlegs', que ajunta "parelles de professionals representants dels diferents oficis que conformen la indústria cultural del llibre". Moderades pel novel·lista i periodista Albert Forns, les trobades volen posar en contacte amb el públic "diverses generacions de professionals invisibles en la majoria dels casos, fent que es visualitzi l'evolució dels interessos, els referents i les formes durant els últims anys". L'objectiu és que "es valori més el resultat final –el llibre imprès– i s'entengui que la literatura no va només d'autors i lectors, sinó que és un sector que dóna feina a molta gent i té moltes derivades".

Després d'una sessió inicial dedicada a editors, que va ajuntar Aniol Rafel (d'Edicions del Periscopi) i Eugènia Broggi (de L'Altra) el 27 d'octubre, el cicle continua aquest dijous amb el diàleg entre Ferran Ràfols i Dolors Udina, dos dels traductors més destacats del panorama català (3 de novembre, Ateneu Barcelonès, 19 h). Dijous que ve serà el torn d'analitzar la crítica, amb Simona Skrabec i Jordi Nopca (10 de novembre, Biblioteca Andreu Nin, 19 h).

La llibreria La Calders acollirà el diàleg entre la seva llibretera, Isabel Sucunza, i la llibretera de La Central, Marta Ramoneda (17 de novembre, La Calders, 19 h). El cicle es tancarà el dia 24 de novembre a la Reial Acadèmia de les Bones Lletres, amb Carme Fenoll, Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat, i Lluís Vicente, de la Biblioteca de l'Ateneu Barcelonès.

stats