Literatura
Llegim Actualitat 11/12/2020

'La memòria de l'arbre', de Tina Vallès: història d'un èxit internacional

La traducció francesa del llibre acaba de rebre el premi Jean Monnet

i
Jordi Nopca
1 min
Tina Vallès formarà part de la delegació que viatjarà a Milà el novembre

BarcelonaAmb La memòria de l'arbre, Tina Vallès (Barcelona, 1976) va guanyar el premi Llibres Anagrama 2017, dotat amb 6.000 euros i la publicació de la novel·la. L'autora s'acostava als escenaris de la seva infantesa i als records familiars a través de petites escenes que il·lustraven la relació d’un nen de deu anys amb un avi que perd la memòria.

Des que el llibre va aparèixer en català –del qual s'han venut uns 8.000 exemplars, una fita remarcable– s'ha traduït al castellà, al portuguès, a l'italià, al gallec, al turc i al francès. Ha estat per aquesta última traducció, a càrrec de Juliette Lemerle i publicada a l'editorial Philippe Rey, que La memòria de l'arbre ha estat recompensada amb el prestigiós premi Jean Monnet des Jeunes Européens.

El recorregut internacional de La memòria de l'arbre no s'atura aquí: a més d'aquest premi a França, el llibre ha aconseguit un èxit notable a Turquia, amb 14.000 exemplars venuts des que la novel·la s'hi va publicar a principis d'any. A més, properament, la novel·la apareixerà en àrab, alemany i polonès.

stats