La recomanació del dia
Anna Cornudella
Barcelona

Miqui Puig: “El llibre dels Beastie Boys és impactant”

El músic recomana un llibre sobre un dels grups de música més recordats, els Beastie Boys

Imatge d'arxiu del músic Miqui Puig / SANTI TRULLENQUE Zoom

El músic Miqui Puig recomana un llibre sobre un dels grups de música més recordats, els Beastie Boys. Quan Michael Diamond, Adam Horovitz i Adam Yauch van formar-lo, eren uns joves que vivien immersos en el Nova York dels 70, un lloc que segons Puig “no era gens idíl·lic”. La banda, que va passar del hardcore punk al rap, és una de les preferides del músic de l’Ametlla del Vallès, i el llibre en celebra la trajectòria. “Està escrita pels dos Beastie que queden vius, Diamond i Horovitz”, diu sobre un llibre que es podria considerar “un homenatge a Yauch”. Beastie Boys, el libro (Reservoir Books) “és un llibre impactant, un totxo amb moltíssima memòria, amb llistes de cançons que els agradaven, amb anècdotes d’alts i baixos de la banda i amb fotografies”, explica Puig.

Més que una biografia del grup, és “un llibre de sobretaula” que combina textos d’autors diversos amb fotografies i, fins i tot, amb receptes de cuina. Si hagués tingut un format més convencional, Puig considera que “no tindria el mateix impacte”. “És un llibre amb què et pots passar una tarda sencera només buscant referències visuals”, assegura, però on també pots llegir molts textos, sobretot dels Beastie Boys, que relaten “sense cap mena de vergonya els seus èxits i fracassos”. “Això agradarà a qualsevol a qui agradi la música”, afirma.

Puig alerta que, malgrat que la recomanació que fa sigui sobre música, quan escull bibliografia intenta combinar tots els estils i temes possibles. Quan l’estiu arriba, sempre recupera tots els llibres que té i que no ha pogut llegir. Entre les recuperacions i adquisicions d’enguany, destaca el poemari Les bruixes de Llers (Quaderns Crema), del figuerenc Carles Fages de Climent i il·lustrat per Salvador Dalí.