ARA
Barcelona

Tots els noms del festival Alcools. Poesia en escena

La Seca Espai Brossa uneix poesia i música del 10 de febrer al 18 d'abril en un cicle amb el nom del mític poemari de Guillaume Apollinaire. Està dirigit pel poeta i periodista Andreu Gomila i l'inauguraran l'actriu Sílvia Bel i el cantautor Roger Mas amb l'espectacle sobre Ausiàs March 'La carn vol carn'

L'actriu Sílvia Bel / DAVID RUANO Zoom

10 de febrer. Sílvia Bel i Roger Mas: 'La carn vol carn', d'Ausiàs March

La crítica ha destacat la dicció acurada i el naturalisme de les interpretacions de Sílvia Bel i Roger Mas ha fusionat la cançó d'arrel italiana amb el folk i ha tocat amb la Cobla Sant Jordi. Xavier Cervantes va repassar diversos moments de la trajectòria de Mas arran del concert que el músic va oferir a la Sala Apolo al novembre.

12-14 de febrer. Enric Casasses: 'Uuuuh!'

"Assistir a un dels seus recitals és una experiència que no cansa", va escriure Jordi Nopca a la crònica de la presentació del llibre de Casasses 'T'hi sé'.

19-21 de febrer. Josep Pedrals: 'El romanço d'Anna Tirant'

"Allò que vam poder veure els assistents a la presentació d'El Romanço d'Anna Tirant a l'Horiginal era una performance en tota regla del poeta, que interpreta les diverses veus que ha enunciat en el romanço", va dir Víctor Obiols de la presentació d'aquest llibre. 

26 de febrer. Joan Margarit: 'Des d'on tornar a estimar'

El poeta de Sanaüja presentarà el seu nou poemari, publicat fa poques setmanes per l'editorial Proa. L'autor de 'Joana' emprèn el darrer tram de la seva vida amb un calma inquieta.

5-7 de març. Llucia Ramis i Andreu Gomila: 'Felanitx'

Els pares de Llucia Ramis i Andreu Gomila van néixer a Felanitx, i els dos escriptors han decidit repassar les glòries i misèries d'aquesta vila a través de la seva memòria personal i les obres de felanitxers il·lustres com Joan Estelrich, Miquel Barceló, Arnau Pons i Miquel Bauçà.

12-14 de març. Sebastià Alzamora: 'Mula morta'

Sebastià Alzamora està considerat un dels millors poetes de la seva generació i 'Mula morta' un dels seus millors llibres.

19-20 de març. Feliu Formosa: 'Darrere el mirall'

El títol d'aquest recital recorda el de la Poesia completa de Formosa, 'Darrere el vidre'. El poeta, traductor, assagista i dramaturg ha estat reconegut amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, el Premi de la Crítica Serra d'Or i el Premio nacional de poesia. I mai deixa d'interrogar-se. Sebastià Alzamora, que precedeix Formosa en aquest cicle', li va dedicar aquest article arran de la publicació del llibre 'Sense nostàlgia'.

26-28 de març. Martí Sales i Núria Martínez Vernis: 'Alcohols'

Estan considerats dos dels millors rapsodes contemporanis i estrenaran un espectacle sobre l'alcohol i la poesia. Recuperem un 'Cara a cara' de Martí Sales amb Yannick Garcia, també escriptor i traductor. I en aquest enllaç podeu veure Martínez Vernis recitant el poema 'Fan plastilina'

9-11 d'abril. Teresa Colom: 'La meva mare em preguntava per la mort'

Teresa Colom va néixer a La Seu d'Urgell el 1973, va ser talent FNAC el 2009 per 'On tot es vidre', del qual se'n va fer un espectacle. Ara publica el seu primer llibre de narrativa 'La senyoreta Keaton i altres bèsties' i en aquest enllaç la podeu veure recitar el poema 'Elegia I'.

16-18 d'abril. David Castillo: 'Èxits secrets, contracultura i corrupció'

Guanyador del premi Sant Jordi, el Carles Riba i el Crexells, Castillo farà tres recitals sobre la seva obra i els poetes de la contracultura i la corrupció.