ARA Llegim
ACN
Alzira

Isabel-Clara Simó i Francesc Puigpelat guanyen els premis Ciutat d'Alzira de narrativa juvenil i infantil

La novel·la de l'autora d'Alcoi –guardonada amb 16.000 euros– explica la història d'una protagonista misteriosa que es diu Tzoé. Puigpelat ha escrit un llibre sobre un nen a qui agrada molt el pirata Jack Sparrow

El jurat dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2014 ha reconegut amb el 19è Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, dotat amb 16.000 euros, l'escriptora Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) per l'obra 'Tzoé', segons que ha fet públic l'editorial Bromera a través d'una nota de premsa. D'altra banda, el 19 Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, dotat amb 2.500 euros, ha estat per a l'obra 'El nen que va xatejar amb Jack Sparrow' de l'escriptor i periodista Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959).

El jurat del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil ha valorat "el llenguatge literari ben elaborat i una protagonista misteriosa amb molta força amb una història ambientada a Alcoi i la comarca".

Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) és una de les escriptores en català amb una trajectòria literària més sòlida. Al llarg d'una carrera intensa i ferma, ha obtingut èxits tan de crítica i públic com: 'És quan miro que hi veig clar', Premi Víctor Català; 'Ídols', Premi de la Crítica del País Valencià; 'Històries perverses', Premi de la Crítica Serra d'Or, i 'La salvatge,' Premi Sant Jordi. Entre altres títols, ha publicat 'Júlia', 'La innocent' (Premi València de Literatura), 'Raquel', 'Joel', 'El meu germà Pol' (Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira) i 'La vida sense ell', així com els reculls de relats 'Dones i Homes'.

Una de pirates
'El nen que va xatejar amb Jack Sparrow', de Francesc Puigpelat, ha estat l'obra seleccionada pel jurat del 19è Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre. Es tracta d'un relat molt lligat a l'actualitat, amb diàlegs molt frescos, i protagonitzat per Martí Blesa, un xiquet de 10 anys que té una gran afició: les pel·lícules de la sèrie 'Pirates del Carib', amb Johnny Depp en el paper del capità Jack Sparrow.
Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) és escriptor i periodista. És autor d'una vintena de llibres i la seua obra ha sigut reconegut amb premis com el Joanot Martorell, el Josep Pla, el Carlemany i el Ciutat d'Alzira, que va rebre per 'El retorn de Macbeth', publicat per Bromera. Ha estat redactor del diari 'El País' i col·laborador d''El Periódico', 'La Vanguardia' i l''Avui'. També ha estat guionista de ràdio i de televisió, i col·laborador en tertúlies de Catalunya Ràdio, Com Ràdio, RAC1 i altres mitjans.