Novetat editorial
EFE
Tòquio

Murakami publica nou llibre: aquesta vegada, un recull d'assajos

'De professió, novel·lista' es pot adquirir gairebé de forma exclusiva a les botigues de la cadena Kinokuniya, que ha apostat per fer-se amb el 90 % de la primera edició per defensar les llibreries tradicionals enfront de les plataformes digitals

Detall de la coberta del nou llibre de Murakami Zoom

Haruki Murakami ha publicat aquest dijous al Japó la seva nova obra, un recull d'una dotzena d'assajos, amb una tirada inicial de 100.000 exemplars que han estat comprats majoritàriament per una llibreria japonesa per frenar la seva venda a internet.
L'obra, 'Shokugyo toshiteno Shosetsuka' ('De professió, novel·lista'), es pot adquirir gairebé de forma exclusiva a les botigues de la cadena Kinokuniya, que ha apostat per fer-se amb el 90% de la primera edició per defensar les llibreries tradicionals enfront de les plataformes digitals.

Kinokuniya també distribuirà l'obra en altres cadenes i petites llibreries nipones, que han aplaudit la iniciativa davant la creixent competència de portals de venda en línia com Amazon o Rakuten, segons recullen els mitjans nipons.
El volum recopila assajos de Murakami, alguns d'ells ja publicats a la revista literària 'Monkey', en els quals repassa la seva trajectòria professional com a escriptor amb reflexions i experiències personals, segons l'editorial Switch Publishing.

L'última novel·la publicada en català de Murakami és 'El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge', publicada per Empúries.