Novetat editorial
ARA
Barcelona

Blackie Books comença una col·lecció d'assaig i divulgació

Els dos primers títols són de Roger-Pol Droit i Pierre Barthélémy, i exploren la filosofia i la ciència, respectivament

Després d'engegar projectes insòlits –i de molta repercussió– com els quaderns d'estiu o de començar a publicar en català, l'editorial barcelonina Blackie Books engega una nova línia editorial d'assaig i divulgació, 'Academia'. Cada llibre explora una assignatura concreta, i els dos primers títols s'ocupen de la filosofia i la ciència, respectivament.

Són '101 leccions prácticas de filosofía', de Roger-Pol Droit i 'Crónicas de ciencia improbable', de Pierre Barthélémy, on el director de la secció de ciència de 'Le Monde' desmuntarà alguns dels mites quotidians a través d'experiments. Algunes de les preguntes que intentarà respondre són: quina connexió hi ha entre el Big Bang i les torrades que cauen sempre del costat de la mantega? És perjudicial per la salut llegir al lavabo? És veritat que un ensurt pot fer que tots els cabells d'una persona es facin blancs de cop?

Al 2015, 'Academia' publicarà títols de Daniel Tammet sobre matemàtiques i poesia;de Jules Howard, sobre sexe animal; d'Alastair Bonnett, sobre geografia fora del mapa i, finalment, de Daniel López Valle, sobre història a contracorrent.