Sector editorial
Llegim 14/07/2014

La venda de llibres cau gairebé un 10% a l'Estat durant el 2013

El llibre digital ha augmentat un 8,1%, tot i que aquest model de negoci encara no arriba al 4% del total de facturació del sector

Europa Press
1 min
La llibreria barcelonina Laie

MadridLa venda de llibres va disminuir un 9,7% durant 2013 a Espanya. La facturació ha estat de 2.708 milions d'euros durant aquest període, de manera que aquesta caiguda es tradueix en una pèrdua de 291 milions respecte de l'exercici anterior, segons mostra l'anàlisi del comerç del llibre a Espanya, presentat aquest dilluns a la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya (FGEE).

Segons ha explicat el president de la FGEE, Xavier Mallafré, aquestes xifres se sumen a les pèrdues dels últims anys, i tal com reflecteix aquest estudi, el sector editorial acumula una caiguda del 19% en els últims deu anys. Tot i que encara no hi ha dades definitives, durant la primera part del 2014 el descens és més lleu i se situa entre el 5 i el 10%. No obstant això, tot i la millora, assenyala que es tracta d'una pèrdua que s'acumula a les d'anys anteriors.

Pel que fa al llibre digital, l'anàlisi mostra un augment del 8,1 %, després d'aconseguir un total de 80,26 milions d'euros el 2013. Malgrat aquesta millora, aquest model de negoci encara suposa només el 3,7% del total de la facturació del sector.

stats