Cultura
Llegim 13/12/2012

La UAB gestiona el fons humanístic més important de Catalunya

SIBHIL·LA és un nou servei per a la comunitat universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona –d'accés obert a tots els internautes– que aplega el fons documental més complet d'història, art, llengua i literatura de Catalunya

Ara
1 min

BellaterraSIBHIL·LA (Servei d'Informació Bibliogràfica i de Documentació d'Història, Llengua, Literatura i Art de Catalunya) és un nou servei cientificotècnic transversal de l'àmbit de les humanitats que vol donar visibilitat al fons bibliogràfic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). SIBHIL·LA permetrà elaborar productes digitals (bases de dades, bibliografies especialitzades, pàgines web, exposicions virtuals...) i oferirà assessorament tècnic per a la consulta i la difusió de dades bibliogràfiques i documentals de les diferents disciplines humanístiques.

El servei neix de la unió de dos projectes: el Servei de Documentació d'Història Local de Catalunya, responsable de la base de dades bibliogràfica Fons d'Història Local de Catalunya, i TRACES, que compta amb una base de dades homònima de llengua i literatura catalanes. Aquests serveis van ser creats el 1987 pels professors Borja de Riquer i Jordi Castellanos, respectivament. SIBHIL·LA s'ha creat, doncs, coincidint amb el 25è aniversari dels centres de recerca bibliogràfica en història local, llengua i literatura catalanes de la UAB, que han estat treballant durant aquest quart de segle per compilar i gestionar un fons documental excepcional.

stats