Còmic
Llegim 12/11/2012

Tintín s'instal·la a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València

L'exposició 'Tintín making-of' il·lustra, a partir d'aquest dijous, el procés de creació de la portada d'un àlbum del popular personatge d'Hergé a partir de la col·lecció del periodista Jordi Tardà

Ara / Acn
1 min
Cartell de l'exposició a València de Tintín

ValènciaL'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València s'acostarà, a partir d'aquest dijous, a l'univers creatiu d'Hergé amb la mostra 'Tintín making-of', creada a partir de la col·lecció del periodista Jordi Tardà. L'exposició reflecteix de manera didàctica el procés de creació de la portada d'un àlbum de Tintín, 'El Museu Imaginari de Tintín', a través de vuit pàgines. Inclourà la planxa original d'una pàgina, la número 27 de 'L'afer Tornassol' i la manera com neix un llibre de Tintín sencer, 'Vol 714 a Sidney'. Com a complement, es mostren 33 quadres més, esbossos preparatoris a llapis i dibuixos a tinta xinesa, planxes amb textos, dibuixos addicionals, dedicatòries i instruccions d'Hergé. Destaca també, dins d'aquesta mostra, el lletratge del títol 'El cetro de Ottokar' i el de 'Las aventuras de Tintín' en castellà, els únics lletratges que Hergé va fer exclusivament per a l'estat espanyol.

Warhol, fan d'Hergé

Igualment, s'exposa el retrat que Andy Warhol va fer d'Hergé, de qui va dir: "Hergé ha tingut en la meva obra la mateixa influència que Disney. Per mi, és més que un dibuixant de còmics. El seu treball conté una dimensió política i satírica", informa l'Octubre. La mostra s'inaugurarà dijous amb la presència de Jordi Tardà, "el més gran col·leccionista tintinaire que hi ha entre el Congo i Syldàvia", tal com el presenta l'organització. Es podrà veure fins al 6 de gener. Es tracta de la segona exposició de Tardà a l'Octubre després de l'èxit de 'Tintín en el món d'Hergé' l'any 2008.

stats