Premis literaris
Llegim 04/07/2013

El Teatre Kursaal de Manresa acollirà la 63a edició de la Nit de Santa Llúcia el 13 de desembre

La Festa de les Lletres Catalanes té un pressupost de 91.000 euros, un 63% menys que l'any anterior

Acn
2 min
Valentí Junyent, alcalde de Manresa, i Muriel Casals, presidenta d'Òmnium

ManresaLa 63a edició de la Nit de Santa Llúcia se celebrarà el 13 de desembre a Manresa. La Festa de les Lletres Catalanes torna a la capital del Bages 26 anys després i, en aquesta ocasió, l'escenari serà el Teatre Kursaal. Aquest dijous, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, han signat el conveni de col·laboració per fer possible l'esdeveniment. El pressupost de l'acte s'ha vist reduït en més un 63% i serà de 91.000 euros. La festa literària en llengua catalana més veterana del país servirà per cloure els actes del centenari del naixement de l'escriptor manresà Joaquim Amat-Piniella. Pel que fa al pressupost, enguany serà de 91.000 euros, que es cobriran amb una subvenció de 45.000 euros concedida per la Diputació de Barcelona, una aportació de 32.000 euros per part d'Òmnium Cultural i uns 14.000 euros que l'empresa manresana d'Espais d'Arts Escèniques cobrirà amb aportacions de patrocinadors.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, s'ha mostrat molt satisfet que l'acte torni a la ciutat 26 anys després perquè "reforça la capitalitat de Manresa a nivell de la Catalunya Central, però també d'arreu d'arreu del país". Per Junyent, la Festa de les Lletres Catalanes "projectarà la imatge de la Manresa cultural i reivindicativa en el seu àmbit més sentit". "Serà una gran festa i tindrem el moment per reivindicar els actius de la nostra ciutat també en l'àmbit cultural", ha conclòs el batlle.

Per la seva banda, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha destacat que els premis de la Nit de Santa Llúcia "van més enllà de la nit en si i també són importants tots els actes previs que s'organitzen al voltant de la literatura, la llengua i la cultura". A més, Casals ha apuntat que "estem en uns moments en què la reafirmació que som un país amb una cultura i una literatura molt sòlides té molt de sentit". "Hem resistit gairebé 300 anys i aquesta resistència està a punt de donar els seus fruits. Per això, ara farem el pas endavant que necessitem i, en aquest sentit, les festes culturals i literàries que hem estat fent s'inscriuen en aquesta voluntat de pas endavant", ha apuntat Casals.

Coincidència amb el centenari d'Amat-Piniella

El president d'Òmnium Bages, Jaume Puig, ha explicat que l'entitat local tenia molt d'interès perquè la festa de la cultura catalana se celebrés aquest 2013 a Manresa per la coincidència amb els actes del centenari del naixement de l'escriptor Joaquim Amat-Piniella. Segons ell, l'acte "permetrà donar una transcendència nacional al centenari". A més, Puig ha explicat que s'organitzaran un seguit d'actes previs a la celebració de la Nit de Santa Llúcia que arrencaran amb l'entrega del Premi Bages de Cultura a finals de novembre.

stats