ARA Llegim
Llegim 04/09/2012

La 30a Setmana del Llibre en Català organitzarà més de 200 actes en deu dies

Els 55 expositors que integraran la Ciutat de la Lectura tornen a l'avinguda de la Catedral de Barcelona. El pressupost de la Setmana és de 330.000 euros, un 10% menys que el 2011

Ara / Acn
2 min
Albert Pèlach, durant la roda de premsa de presentació de la Setmana del Llibre / ACN

BarcelonaDesprés de dos anys al Parc de la Ciutadella, la Setmana del Llibre en Català celebrarà els 30 anys amb la instal·lació de la Ciutat de la Lectura a l'avinguda de la Catedral. Tal com ha explicat el seu president, Albert Pèlach, es "consolida" el model de Ciutat de la Lectura inaugurat l'any passat amb les 28 casetes de fusta, que aquest any acolliran 55 expositors.

La setmana, que s'inaugurarà oficialment el divendres 7 de setembre a la tarda, oferirà un programa de 206 activitats que inclouen itineraris literaris, esmorzars, aperitius i berenars, converses amb autors, lectures en veu alta, presentacions de llibres, tallers i un gran nombre d'activitats pensades per al públic familiar.

A més, el 10 de setembre, la Setmana del Llibre en Català celebrarà el 30è aniversari amb activitats fins a mitjanit i una bufada multitudinària d'espelmes. L'endemà se sumarà a la celebració de la Diada de Catalunya amb l'exposició d'un llibre gegant en blanc on els visitants podran deixar-hi comentaris.

Premi Trajectòria

Una de les activitats destacades serà el lliurament del Premi Trajectòria al periodista, escriptor i editor Lluís Permanyer, el qual ha assegurat que en un primer moment va rebre la notícia amb una barreja de sensacions entre "sorpresa i desconcert", ja que el creia un premi dedicat a autors de narrativa. En veure, però, que "estaven segurs de l'elecció", es va sentir "honorat" de rebre un premi a tota la seva trajectòria.

El president de la Setmana, Albert Pèlach, ha dit que després de la reducció del 10% de pressupost, que ara es queda en 330.000 euros, la Setmana del Llibre en Català és possible "gràcies a la vinculació de molta gent del sector", no només els autors, els llibreters, les biblioteques i les editorials presents, sinó també editorials no directament involucrades en els espais expositius, i moltes entitats.

Pèlach ha recordat que en les edicions anteriors les xifres de visitants es movien entre els 13.000 i els 17.000, i que l'any passat es va fer una venda per valor de 130.000 euros. Tot i que no ha volgut augurar xifres concretes, el president ha assegurat que des de l'organització s'espera "superar" el nombre de visitants i de vendes.

stats