ARA Llegim
Llegim 07/07/2015

Gairebé el 41% dels espanyols no han llegit ni un sol capítol d''El Quixot'

Només un 30% dels que han llegit l'obra de Cervantes ho han fet per interès personal

Europa Press
1 min
Il·lustració de l'obra 'El Quixot'

BarcelonaEl 40,9% dels espanyols admet no haver llegit mai cap capítol d''El Quixot'. Així ho assegura el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) en un avançament dels resultats del baròmetre realitzat al mes de juny. D'aquesta xifra, el 31,9% declaren com a raó principal que no els agrada llegir, mentre que un 14,8% al·lega la falta de temps per a la lectura. El motiu del 10,4% restant és que no els agrada la literatura clàssica. A més, la meitat dels enquestats confessen "no haver sentit mai a parlar" del quart centenari de la publicació del llibre.

En contrast amb aquest percentatge de població que no ha llegit l'obra, un 21,6% assegura que sí que l'ha llegit i un 21,3% n'ha llegit només alguns capítols. L'enquesta també assenyala que el 7,4% de la població que sí que l'ha llegit es va quedar a la primera part de l'obra de Miguel de Cervantes, i només un 4,5% n'ha llegit la versió abreviada.

Un 37,5% pensa que la lectura d''El Quixot' "no hauria de ser obligatòria"

Els resultats presentats pel CIS mostren també que més de la meitat de la població que ha llegit 'El Quixot' ho ha fet per obligació a l'escola, mentre que un 30% al·leguen que és l'interès personal el que els ha empès a llegir l'obra. Sobre l'obligatorietat de llegir o no 'El Quixot', la població es troba dividida: un 37,5% pensa que la lectura "no hauria de ser obligatòria" i un 35,4% defensa que sí que ho hauria de ser.

Centrant-se en un àmbit més general, l'enquesta revela que un 34,1% de la població no ha llegit cap llibre en l'últim any, el 28% entre dos i quatre i el 13% entre cinc i vuit.

stats