Llegim 11/12/2012

Publiquen un llibre col·lectiu sobre la manifestació multitudinària de l'Onze de Setembre del 2012

Ara Llibres i l'Assemblea Nacional Catalana han seleccionat les imatges més emblemàtiques, realitzades pels mateixos protagonistes de la Diada, i han convidat el periodista Jordi Basté perquè les editi i les comenti

Ara
1 min
DIADA HISTÒRICA 
 La manifestació de l'Onze de Setembre del 2012 va mostrar al món una realitat que les enquestes ja havien detectat des de feia temps.

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana i Ara Llibres publiquen 'Hem fet història', un llibre col·lectiu que recull les imatges més emblemàtiques, aportades per centenars de persones, de la manifestació de l'Onze de Setembre. L'encarregat d'editar i comentar les aportacions que han fet centenars de persones és Jordi Basté.

"La data de l'Onze de Setembre del 2012 quedarà marcada als llibres i als webs d'història de Catalunya. I s'explicarà a partir dels ulls del poble, el veritable garant de l'èxit de l'efemèride. La manifestació més multitudinària que ha viscut mai el país va ser com a conseqüència d'una catarsi social, certament a partir d'una empenta propiciada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), però captada per la gent i feta seva des del primer moment", escriu aquest periodista en el pròleg del llibre. "Aquell dia vam descobrir que podíem escriure la història de Catalunya que durant gairebé 300 anys havia estat escrita pel Govern espanyol", afirma Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, a "Un dia per a la història", el text que ha escrit per al llibre.

stats