ARA Llegim
Llegim 28/05/2014

'Mareperlers i ovaladors' de Perejaume guanya el premi al llibre més ben editat del 2013

El volum d'Edicions 62 ha rebut el guardó en la categoria de Bibliofília del Ministeri de Cultura

Ara
1 min

BarcelonaL'obra de Perejaume, 'Mareperlers i ovaladors', de la qual Edicions 62 en va fer una edició única, numerada i limitada a 999 exemplars, ha estat guardonada amb el Primer Premi al Llibre Més Ben Editat 2013 en la categoria de Bibliofília del Ministeri de Cultura.

Els llibres premiats en les altres categories com –'Libre de meravelles' de Jaume Plensa amb la col·laboració de Pere Gimferrer (2009) i 'Chauvet' de Miquel Barceló (2012) – s'exposaran a les fires internacionals del llibre LIBER, Frankfurt i Leipzig, i posteriorment se'n farà donació al German Book and Type Museum de Leipzig. És la tercera vegada que aquest guardó distingeix el treball d'Edicions 62 en l'apartat de Bibliofília.

'Mareperlers i ovaladors' és una obra que ret homenatge als grans noms de l'art català com Mir, Jujol, Miró, Gaudí i Tàpies. El llibre consta d'un estoig en fusta massissa d'auró que reprodueix una obra d'Antoni Tàpies, 'Oval sobre negre' (2009) i d'un assaig inèdit de Perejaume i una selecció d'imatges feta pel mateix artista sobre les formes ovalades tan recurrents les trajectòries d'aquests artistes. El llibre reprodueix a la sobrecoberta i en tècnica de serigrafia una obra de Joan Miró, dibuix preparatori de 'Pintura sobre fons blanc' (1927).

stats