ARA Llegim
Llegim 28/05/2013

Un congrés internacional analitzarà l'obra i la trajectòria de Miquel Martí i Pol

El simposi, que se celebrarà a Vic i Roda de Ter els propers 17, 18 i 19 d'octubre, vol analitzar des d'un punt de vista acadèmic els motius pels quals Martí i Pol continua sent el poeta més llegit a Catalunya

Acn
1 min
Miquel Martí i Pol

VicEls municipis de Vic i Roda de Ter acolliran un col·loqui internacional sobre l'obra i la trajectòria del poeta Miquel Martí i Pol. L'alcalde de Roda de Ter, Jordi Serra, ha explicat que l'acte té la voluntat "d'analitzar des d'un punt de vista acadèmic els motius pels quals Martí i Pol continua sent el poeta més llegit a Catalunya". El simposi, que tindrà lloc els propers 17, 18 i 19 d'octubre, s'emmarca dins dels actes de commemoració del desè aniversari de la mort de l'escriptor. La Fundació Miquel Martí i Pol ha creat un web on es recullen totes les activitats que es duran a terme aquest any a Catalunya per commemorar la seva desaparició. En el cas d'Osona, s'han organitzat una trentena d'actes. El proper 11 de novembre es compliran deu anys de la desaparició de Miquel Martí i Pol. Coincidint amb aquesta efemèride, la Fundació Miquel Martí i Pol ha creat el web www.miquelmartiipol.cat amb l'objectiu de reunir tota la informació sobre tots els actes que es s'organitzaran arreu del país per commemorar el desè aniversari de la seva mort.

El president de la fundació, l'alcalde de Roda de Ter, Jordi Serra, ha explicat que l'objectiu és mantenir viva l'obra i el llegat del poeta català. Entre el conjunt d'actes, destaca un col·loqui internacional, liderat per la Universitat de Vic, que servirà per debatre sobre l'obra i la trajectòria de l'escriptor.

En el cas d'Osona, s'han organitzat una trentena d'activitats que van des d'exposicions, concerts o lectures. El proper acte tindrà lloc aquest dissabte, 1 de juny, al Teatre Atlàntida de Vic. Sota el títol 'El silenci no és un pou eixut', la Coral Canigó farà un concert amb textos dramatitzats del poeta.

stats