ARA LLEGIM
Llegim 05/01/2012

Lucía Etxebarria diu que potser tornarà a publicar

L'autora de 'Beatriz y los cuerpos celestes', després d'anunciar fa uns dies que deixava d'escriure perquè enguany havia venut menys llibres que còpies descarregades il·legalment, canvia de parer amb motiu de la creació de la Comissió de Propietat Intel·lectual prevista a l'anomenada llei Sinde

Ara
1 min
L'escriptora Lucía Etxebarría. ACN

BARCELONALucía Etxebarria ha obert la porta a tornar a escriure arran de la regulació del govern espanyol contra la pirateria. L'escriptora va anunciar que deixaria de publicar novel·les per una llarga temporada perquè "s'han descarregat més còpies il·legals de la meva novel·la que còpies han estat comprades". En una entrevista a 8 al dia, de 8TV, Etxebarria ha aclarit que l'aturada "era mentre no hi haguessin mesures legals, que ara ja hi són". "No pot ser que siguem l'únic país d'Europa que no tinguem regulació, però ara ja en tenim", ha celebrat. El govern espanyol va aprovar divendres la creació de la Comissió de Propietat Intel·lectual que està prevista dins l'anomenada llei Sinde. Lucía Etxebarria ha matisat aquest dimecres l'escrit que va difondre a través del seu Facebook on anunciava: "No tornaré a publicar llibres en una temporada molt llarga". En una entrevista a 8 al dia per presentar la seva darrera obra, El contenido del silencio, l'escriptora ha explicat que l'aturada "era mentre no hi hagués mesures legals o no es reguli", però "ara ja hi són".

En aquest sentit, ha celebrat que el govern espanyol hagi aprovat la creació de la Comissió de Propietat Intel·lectual per protegir els drets dels creadors davant les webs de descàrregues il·legals.

"Tinc l'honor de compartir amb Pérez-Reverte i García Márquez el fet de ser un dels autors en castellà més descarregats amb un llibre, Beatriz y los cuerpos celestes, ha assenyalat Etxebarria, que ha admès que no hagués penjat l'escrit al Facebook "si arribo a saber que la resposta seria tan assassina".

stats