Reportatge
Llegim 15/09/2012

Barcelona, escenari negre i gris

Les noves novel·les d’Stefanie Kremser i Lluís Llort desmitifiquen l’encant turístic de la capital catalana

Jordi Nopca
1 min
L'estiu és una bona època per matar

Barcelona'Carrer dels oblidats' (Empúries) i 'Si quan et donen per mort un dia tornes' (La Magrana) són dues aproximacions singulars al gènere negre.

El tràngol de canviar de pis ha inspirat 'Carrer dels oblidats', novel·la que Stefanie Kremser va publicar l’any 2010 en alemany i que explica una estada de dues setmanes a Barcelona per part d’una periodista cultural, Anna Silber, a casa d’una parella d’amics: Rafael Martín, redactor en cap de la revista 'BCN', i Quim Rubió, comissari general d’investigació criminal.

'Si quan et donen per mort un dia tornes' parteix d’un cas verídic que Lluís Llort va descobrir en un programa de televisió: “Entrevistaven a familiars de desapareguts, des de l’avi amb Alzheimer fins a l’adolescent que fuig. Em va cridar molt l’atenció el cas d’una noia que 11 anys després d’esfumar-se va tornar a casa amb la condició que no se li demanés ni el lloc ni les persones amb qui havia estat”. Amb aquesta premissa, Llort es va imaginar l’Agustí, un jove de 17 anys que marxa als sanfermines rebotat amb la família i per un seguit de contratemps no pot tornar a Barcelona fins al cap de 14 anys i mig.

Podeu llegir el reportatge a l'Ara Premium, a l''Ara Llegim' d'avui

stats