10 TÍTOLS
Llegim 17/12/2016

Llibres bonics per regalar

10 volums d'arquitectura, art, fotografia i novel·la il·lustrada perfectes per a la llista de Reis

Núria Juanico
4 min
Llibres bonics  Per regalar

LA SED de Paula Bonet

Paula Bonet torna a les llibreries amb una de les seves obres més obscures i crues. A La sed, l’artista il·lustra el renaixement d’una dona a través de pintures a l’oli i gravats. Els seus dibuixos, foscos i descarnats, plasmen emocions com la por, l’angoixa i la desesperació. A més, l’obra de Bonet critica el patriarcat, el masclisme i la misogínia.

SED_3D

VIDA de Joana Santamans (Bridge)

Flamencs, papallones, escamarlans, insectes, peixos i merles. Tota la fauna apareix en aquest bestiari meravellós il·lustrat per Joana Santamans. “He procurat fer un cant a la bellesa i al misteri d’algunes espècies que ens envolten i que comparteixen amb nosaltres aquest món «gran i terrible», com deia el lama de Kipling”, diu l’autora. Ernest Santamans descriu els animals amb dosis d’informació, descripció i anècdotes de proximitat. Una enciclopèdia d’animals plàstica i poètica, lluminosa i bonica, on els tords comparteixen gamma cromàtica amb les libèl·lules o els pinsans.

'Vida'

LA CUBA DE FIDEL

La mort de Fidel Castro torna a posar d’actualitat aquest volum, que consta d’un centenar de fotografies fetes per Lee Lockwood. El fotoperiodista va trepitjar Cuba per primera vegada el 1958 i, al llarg de diversos anys, va tenir l’oportunitat de retratar l’entorn més pròxim de Castro. El llibre inclou una extensa entrevista que el dirigent cubà va concedir al periodista.

fo-lockwood_castro_cuba-image_03_05756

HARRY POTTER de Jim Kay / J.K.Rowling (Empúries)

La saga Harry Potter no deixa d’oferir novetats. Després de l’obra de teatre que n’amplia l’univers ( Harry Potter i el llegat maleït ) arriba una edició de luxe de la saga il·lustrada per Jim Kay -que va ser premiat pels dibuixos d’Un monstre em ve a veure de Patrick Ness-. Els llibres combinen el text de la novel·la amb dibuixos a pàgina sencera d’alguns éssers màgics de la saga, com ara en Nick-de-poc-sense-cap, les mandràgores, en Dobby i el basilisc. També inclouen grans il·lustracions dels escenaris més emblemàtics de les novel·les, entre els quals hi ha la Ronda d’Alla i el castell de Hogwarts.

'Harry Potter'

'RETRATOS' de William Eggleston (La Fábrica)

Des dels anys 70 fins a l’actualitat, William Eggleston ha retratat centenars de persones i s’ha convertit en un referent de la fotografia. Els seus millors retrats s’apleguen en aquest volum, que reuneix imatges en gran format acompanyades d’una introducció de Sofia Coppola.

Els retrats d'Eggleston

SANT PAU de Robert Ramos i Daniel Venteo

La història de l’Hospital de Sant Pau està plena de detalls i secrets. L’edifici, que és l’hospital modernista més gran del món, protagonitza aquest volum amb fotografies actuals fetes per Robert Ramos i d’altres de diferents arxius històrics. L’obra alterna imatges a gran escala amb textos sobre la història de l’hospital i la simbologia dels seus elements. Hi ha alguns trets curiosos, com ara l’estàtua de sant Pau amb el rostre de Leopold Gil Llopart i les dels àngels, que són l’esperit hospitalari.

Sant Pau: 10 curiositats de l’hospital modernista més gran

HISTORIAS Y RELATOS DE MAPAS, CARTAS Y PLANOS de Francisca Mattéoli (Blume)

Viatjar sense sortir de casa és possible gràcies a aquest volum, que permet recórrer el planeta a través dels mapes que conté. De forma amena i divertida, el llibre explica com es van descobrir indrets remots com el pol Sud i el Far West.

DREAMLAND d'Arnau Valls Colomer

El director de fotografia Arnau Valls Colomer va convèncer el grup Manel -habituat a declinar tot tipus de propostes similars- per acompanyar-los a Dreamland Recording Studios, una antiga capella al nord de Nova York, a enregistrar Jo competeixo. Valls va dir-los que es volia espolsar els tics professionals: “Potser al final ni sortiu en el llibre”, recorda Guillem Gisbert, al pròleg. Amb una edició de 1.000 exemplars, es pot comprar a les llibreries La Central, a la web de Manel i a Amazon.

'Dreamland'

ATLAS de la Fundació Mies Van Der Rohe

Els detalls de totes les obres nominades al premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea es recullen en aquest extens atles. A través d’assajos, fotos, dibuixos i gràfics, el volum serveix per entendre, en termes arquitectònics, la transformació de les ciutats europees durant els últims anys i obtenir una visió crítica del panorama arquitectònic europeu. A més, inclou textos inèdits de Diane Gray, Dietmar Steiner i Hans Ibelings. Es ven a la web Shopmies.com.

stats