Novetat editorial
Llegim 20/09/2012

'L'hivern del món', de Ken Follett, arriba a les llibreries

L'autor britànic publica la segona part de la trilogia 'The Century' després de la gran acollida per part dels lectors del primer volum, 'La caiguda dels gegants'

Ara
1 min
Ken Follett, al costat de l'estàtua que Vitòria li ha dedicat

BarcelonaA 'La caiguda dels gegants', Ken Follett explicava, en un miler de pàgines, la història de cinc famílies europees sacsejades directament o indirectament per la Primera Guerra Mundial. Dos anys després del primer lliurament de la trilogia 'The Century' –que ha de recórrer tot el segle XX–, l'autor d''Els pilars de la Terra' publica les peripècies dels fills dels protagonistes, que a través de les lluites personals, polítiques i militars mostren un altre tram del segle passat decisiu, comprès entre l'ascens del partit nazi al poder l'any 1933 i fins a l'inici de la Guerra Freda, l'any 1949.

Follett no defuig l'aproximació a la Guerra Civil Espanyola. Un dels personatges, Billy Williams, s'allista a les Brigades Internacionals per lluitar contra el feixisme, i d'aquesta manera forma part de l'ofensiva sobre Saragossa des de la ciutat de Belchite. Altres esdeveniments que els personatges coneixen de primera mà són la invasió alemanya de França, l'evacuació de les tropes britàniques de Dunkerke, l'atac de l'aviació japonesa a Pearl Harbor, el fracàs de la invasió de la URSS planejada per Hitler, les bombes atòmiques d'Hiroshima i Nagasaki i la fundació de l'ONU.

stats