ARA Llegim
Llegim 05/06/2012

Jordi Llovet: "El problema fonamental de l'ensenyament no és econòmic, sinó de concepte"

El catedràtic de Literatura Comparada de la Universitat de Barcelona ha estat el protagonista d'una nova sessió dels 'esmorzars amb Jordi Pujol'. Ha criticat que s'hagi relegat les humanitats "a un paper secundari i testimonial"

Ara
1 min
"A la literatura catalana li falta sentit de l'humor

BarcelonaLlovet, autor del llibre 'Adéu a la universitat' i del recent 'Brins de literatura universal', tots dos editats a Galàxia Gutenberg, ha descrit l'actual relació desigual entre humanitats i ciències i ha criticat que "s'ha relegat les humanitats a un paper secundari i testimonial". Segons el catedràtic, "la formació cívica i intel·lectual només la poden vehicular les humanitats: la literatura, la història i la filosofia", i ha puntualitzat que "així ho han entès a Alemanya i als països nòrdics, on practiquen la transmissió de valors i d'una cultura humanística, però no aquí". Davant la necessitat d'un canvi de paradigma, Llovet ha assegurat que "el problema fonamental de l'ensenyament no és econòmic, sinó de concepte". En aquest sentit, ha reclamat la necessitat de "reunir experts realment preocupats en educació per pensar quin model volem".

Per la seva banda, Pujol ha alertat de la pèrdua del sentit positiu dels "valors del respecte i l'autoritat del mestre i de la moral de l'esforç", però s'ha mostrat optimista i ha assegurat que, "malgrat que durant anys aquest discurs ha estat titllat de reaccionari, ara amb la crisi és possible que tot això canviï".

stats