ARA Llegim
Llegim 24/08/2012

L'escriptor Joaquim Carbó fa 80 anys

L'autor de 'La casa sota la sorra' i el creador de personatges com Felip Marlot ha publicat 130 llibres des de l'any 1962. N'ha venut més d'un milió d'exemplars

Jordi Nopca
1 min
L'escriptor Joaquim Carbó / PERE VIRGILI

BarcelonaJoaquim Carbó celebrarà el seu vuitantè aniversari sense ulleres ni gaire cerimònia: “Aniré a dinar amb la dona en algun hostal a la vora del poble –diu–. La meva vida pot semblar rutinària, però per a mi, aquesta rutina és fantàstica”. Gràcies a aquest dia a dia poc accidentat, Carbó ha anat treballant els 130 llibres que ha publicat des que l’any 1962 n’aparegués el primer, el recull de contes 'La sortida i l’entrada'.

Tres anys després de la publicació de 'La casa sota la sorra' (1966), el seu llibre més conegut –n'ha venut més de 250.000 exemplars–, Carbó publicaria 'La colla dels deu' a La Galera, motivat per l’encàrrec del seu editor, Andreu Dòria, que en pocs anys publicaria llibres de Sebastià Sorribas, Josep Vallverdú, Emili Teixidor i Gabriel Janer Manila. L'editorial creava, d'aquesta manera, una de les generacions d'escriptors de literatura infantil més importants de la literatura catalana del segle XX.

Podeu-ho llegir-ho a l'Ara Premium

stats