Novetat editorial
Llegim 26/05/2015

Edicions 62 aposta per Jessica Cornwell, néta de John Le Carré

'El llegat de la serp', debut de la jove autora, és una novel·la de misteri on convergeix el món medieval amb la Barcelona i la serra de Tramuntana de Mallorca dels nostres dies

Ara
1 min
Jessica Cornwell / D. PATIENT

Barcelona"Anna Verco, una jove investigadora americana, descobreix a Mallorca unes cartes antigues amagades durant segles. El seu contingut obliga a reobrir l’antic cas de l’inspector Manuel Fabregat: els misteriosos assassinats de quatre dones l’any 2003. Mentre Fabregat tira l’esquer entre els sospitosos, Anna Verco persegueix la seva pròpia presa: el llibre amb el qual va començar tot, una revelació medieval escrita en el llenguatge de les bruixes, de les dones escribes i dels alquimistes: Els Papers de la Serp. L’Anna creu que aquest llibre revelarà el misteri. Però encara no sap que ella n’és la clau". Aquesta és la premissa argumental d''El llegat de la serp', primera novel·la de Jessica Cornwell, on el misteri és l'ingredient principal i que entrellaça tres èpoques: el segle XIII, l'època victoriana i el present.

L'autora, néta de John Le Carré, ha aconseguit despertar l'interès de vuit editors internacionals, que publicaran la novel·la properament (en català i castellà arriba el dia 3 de juny). Cornwell, que va néixer a Califòrnia fa 28 anys, va estudiar Filologia Anglesa a Stanford i quan va acabar els estudis va passar una temporada col·laborant en un programa promogut per la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Institut del Teatre en el qual es treballava sobre les polítiques del teatre català contemporani. El lloc on va escriure la novel·la –on hi ha una quantitat important de personatges catalans– va ser al Museu Santozeum de Thera a Santorini, on durant una època va treballar fent tasques de conservació.

stats