Premi Crítica Serra d'Or 2012
Llegim 04/05/2012

Cabré, Calvo i Dedeu, premis Crítica Serra d'Or 2012

El Palau Moja de Barcelona ha acollit la celebració de la 46a edició dels premis, que han recompensat la novel·la 'Jo confesso', de Jaume Cabré; el poemari 'Estiula', de Lluís Calvo, i el recull de contes 'Gats al parc', d'Alba Dedeu, entre d'altres

Ara
2 min
El mètode de la natura

BarcelonaJaume Cabré ha estat guardonat amb el Premi Crítica Serra d'Or 2012 de Novel·la per l'obra 'Jo confesso'. L'entrega s'ha celebrat aquest migdia al Palau Moja de Barcelona i ha estat presidida per l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert.

Els altres autors guardonats en la categoria de literatura i assaig han estat Lluís Calvo, en el premi de poesia per 'Estiula'; Alba Dedeu, en el de narració per 'Gats al parc'; Montserrat Corretger, en el d'estudis literaris per 'Domènec Guansé, crític literari i novel·lista: entre l'exili i el retorn', i Helena Vidal, en el de traducció per 'Armènia en prosa i en vers', d'Óssip Madelstam.

L'apartat de recerca en humanitats ha estat per a Montserrat Barcardí i Pilar Godayol pel 'Diccionari de la Traducció Catalana'; el d'altres ciències, per a 'Agricultura ecològica i sostenibilitat', coordinat per Ariadna Beneti Mònico. El premi de recerca catalanística ha anat a parar a mans de Roger Friedlein per 'El diàleg en Ramon Llull: l'expressió literària com a estratègia apologètica'.

El de teatre català ha estat per a Esteve Soler, per l'estrena de 'Contra la democràcia', de Blai Mateu. El guardó a l'espectacle teatral ha estat per 'Ï', d'Antoni Ramon Graells, mentre que el de teatre a l'aportació més interessant s'ha entregat a l'Observatori de Teatres en Risc.

Finalment, els guanyadors en la categoria de literatura infantil i juvenil han estat la 'Col·lecció Ballmanetes', de Publicacions de l'Abadia de Montserrat, que s'ha endut l'infantil, 'S'acosta un front de fred que deixarà neu a cotes baixes', de Dolors Garcia i Cornellà, ha guanyat el juvenil de creació, i 'Castells, tocant el cel amb la mà', de Josep Amirall, ha aconseguit el juvenil de coneixements.

Els premis Crítica Serra d'Or, que no tenen dotació econòmica, celebren enguany la seva 46a edició.

stats